Feestende mamans

Rugendo VZW

Samen met onze lokale partner, de vrouwenorganisatie E.D.I. (Ensemble pour le Développement d'Idjwi), steunen we projecten op Idjwi, een eiland in het Kivu-meer in Oost-Congo.
Onze voornaamste doelgroep zijn vrouwen, meer specifiek de meest kwetsbare vrouwen (weduwes, vrouwen waarvan de man geen inkomen heeft, ...). Wij willen hen ondersteunen en helpen om op een duurzame manier hun economische zelfredzaamheid te verhogen zodat ze beter voor hun gezin kunnen zorgen.
We geloven dat mensen zelf heel goed in staat zijn om de lokale omstandigheden ten goede te laten veranderen. Ze hebben alleen “een duwtje” in de rug nodig om hen op weg te helpen. We willen hen een aantal middelen aanreiken waarmee ze zelf aan de slag kunnen.
We verwachten om op die manier een proces in gang te zetten waardoor de mensen opnieuw gaan geloven dat ze zelf, met kleine initiatieven, hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.
We streven er ook naar om, op termijn, volledige lokale autonomie te hebben zodat de projecten ook zonder onze financiële ondersteuning verder blijven evolueren.

Om dit te bereiken, hanteren we volgende criteria bij de selectie van onze projecten:

  1. worden door de lokale gemeenschap voorgesteld en gedragen
  2. verhogen de economische situatie van de meest kwetsbare vrouwen
  3. uitvoering en planning door de lokale gemeenschap
  4. projecten worden, op termijn, zelf bedruipend

Onze slogan op ons logo is niet voor niets "SAMEN OP WEG". Dit is de essentie van ons bestaan.

Contact

Ruiterstraat 6 , 2400 Mol
Tel.
0477/619313
mentenssuzy@gmail.com
Website
rugendo.be/

Voorzitter

Suzy Mentens

Ruiterstraat 6 , 2400 Mol
Tel.
0477/619313
GSM
0477/619313
mentenssuzy@gmail.com

Bijlagen