Kruispunt Kapellestraat - Turnhoutsebaan - Postelarenweg

Aangepast op: dinsdag 5 september 2023 om 9.39 uur

Over dit project

Maandag 28 augustus 2023 starten de werken aan de nutsleidingen voor de heraanleg van het kruispuntencomplex Kapellestraat – Turnhoutsebaan (N18) - Postelarenweg. Het vernieuwen van de nutsleidingen vormt de voorbereiding op de effectieve heraanleg  - in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) - begin 2024. De werken aan de nutsleidingen verlopen in drie fases. Elke fase gaat gepaard met een aangepaste verkeersafwikkeling. De handelaars binnen de werfzone blijven zo goed mogelijk bereikbaar. 

Waarom deze werken?

AWV wil de verkeersveiligheid op en rond de kruispunten verbeteren, waarbij de veiligheid van fietsers absolute prioriteit krijgt. Hiervoor wordt het volledige kruispuntencomplex uitgerust met verkeerslichten. Je vindt hier alle informatie – inclusief de plannen – over de heraanleg.

Timing

Het project verloopt in drie stappen.

  1. In de loop van augustus beginnen de werken om de werfzone bouwrijp te maken. In de projectzone tussen de Postelarenweg en de Violettenstraat wordt de nieuwe rooilijn uitgezet. Vervolgens verwijdert de aannemer alle obstakels op het openbaar domein (brievenbussen, omheiningen, hagen, struiken,…). 

  2. De nutsmaatschappijen gaan vanaf 28 augustus aan de slag om alle ondergrondse kabels en leidingen te vernieuwen en te verplaatsen. Deze werkzaamheden moeten aan beide kanten van de Turnhoutsebaan en een deel van de Postelarenweg gebeuren, inclusief het kruispunt Postelarenweg - Bossestraat. Tegen het einde van het jaar moeten deze voorbereidende werken klaar zijn.

  3. Na de kerstvakantie – vermoedelijk in januari 2024 – starten de effectieve werkzaamheden voor de heraanleg van beide kruispunten met verkeerslichten.  

Bekijk de brochure voor gedetailleerde info per fase en de verkeersmaatregelen

Bijlagen