Woningkwaliteitsonderzoek

Vraag onderzoek online aan

Wat?

Elke woning moet voldoen aan de elementaire veiligheids-, gezondheids- of woningkwaliteitsvereisten van Vlaamse Codex Wonen, boek 3 Woningkwaliteitsbewaking. Als je denkt dat de woning niet voldoet aan deze vereisten, kan je een woningkwaliteitsonderzoek aanvragen nadat je je verhuurder op de hoogte hebt gesteld.

We willen de kwaliteit van de woning verbeteren tot een aanvaardbaar niveau zodat de bewoners er kunnen blijven wonen. Het doel van een woningkwaliteitsonderzoek is niet het ongeschikt/onbewoonbaar verklaren van een woning.

Een onbewoonbare/ongeschikte woning verhuren is strafbaar.

Prijs?

Gratis

Hoe?

Vraag onderzoek online aan

Hoe verder?

  1. Een woningcontroleur van het IOK neemt contact met je op om een afspraak te maken.

  2. De woningcontroleur komt langs en controleert het pand op mogelijke gebreken.

  3. De woningcontroleur maakt een technisch verslag op.

  4. De eigenaar van de woning krijgt voor een beperkte tijd de kans om de gebreken op te lossen.
    1. Als de gebreken opgelost zijn, vraag je een hercontrole aan. Bij een positieve hercontrole, leveren we een conformiteitsattest af aan de eigenaar.
    2. Worden de gebreken niet hersteld of opgelost binnen de vooropgestelde termijn gaat het dossier naar Wonen-Vlaanderen. Zij voeren opnieuw een controle uit en geven advies aan de burgemeester om de woning eventueel ongeschikt/onbewoonbaar te verklaren. Dit advies moet opgevolgd worden, tenzij de gebreken opgelost zijn vóór de datum van besluitvorming. Dit kan enkel worden vastgelegd door een nieuwe hercontrole.

  5. Als de woning onbewoonbaar/ongeschikt verklaard is, komt deze op de Vlaamse inventaris te staan voor onbewoonbare/ongeschikte woningen.
Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur