Vrijwilligers activiteiten voor personen met een beperking

Wat?

Deze vrijwilligers ondersteunen de adviesraad voor personen met een beperking om er samen voor te zorgen dat het leven voor mensen met een beperking in onze gemeente zo aangenaam mogelijk wordt. Deze vrijwilligers bieden allerlei activiteiten aan speciaal voor personen met een beperking.

Ze organiseren leuke en ontspannende activiteiten zoals G-fuiven, G-sportdagen en een jaarlijks kermisbezoek. Maar ook informatieve en sensibiliserende activiteiten staan op de planning. Zo zetten deze vrijwilligers tweejaarlijks de ‘Handi(g)beurs’ op touw, een beurs boordevol nuttige informatie voor personen met een beperking, zieken en senioren.

Daarnaast zetten zij zich jaarlijks samen met de Molse basisscholen in voor het project ‘jeugd en toegankelijkheid’. Via dit project maken de leerlingen kennis met ervaringsdeskundige vrijwilligers die vertellen over de problemen die zij dagelijks ondervinden. Via allerlei creatieve manieren laten zij de kinderen zelf ervaren hoe lastig het leven met een beperking soms is. Zo ondervinden zij zelf hoe belangrijk een toegankelijke omgeving kan zijn.

Voor wie?

  • je wil je inzetten voor mensen met een beperking. Misschien heb je zelf een beperking en wil je anderen helpen vanuit je eigen ervaring?
  • je bent ondernemend en draagt graag verantwoordelijkheid
  • je kiest zelf hoeveel tijd je vrijmaakt

Hoe?

Maak een afspraak met de dienst seniorenplus. We bekijken samen waar je interesses liggen en bieden je een geschikte taak aan.

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten