Vrienden van de beiaard

Ruim 35 jaar zijn de Beiaardvrienden betrokken bij de organisatie van de beiaardconcerten op de St.-Pieterstoren en andere activiteiten van het Mols Beiaardcomité en dit steeds i.s.m. het gemeentebestuur; die samenwerkingsvorm bestaat ook reeds jaren met de abdij der Norbertijnen te Postel.

Het voorbij beiaardseizoen was weer succesvol! We denken hierbij terug aan de reeks drukbezochte concerten met meer dan 40 aanwezigen per concert. Vorig jaar gingen we op 23 september voor onze jaarlijkse beiaardtrip naar Damme, Sluis en Hulst. Met een erg gewaardeerde jaarlijkse uitstap sloten we het beiaardseizoen af.

Dit jaar vieren we ons 70ste concertseizoen. Het zal een meer dan opgemerkt lustrum worden met internationale beiaardiers van wereldklasse. Het seizoen start op 4 mei met het afscheid van onze beiaardier, Carl Van Eyndhoven, in een overdrachtsconcert met zijn waardige opvolger Jasper Depraetere.                                                                  

Het doet ons weer verlangend uitkijken naar een sterk programma beiaardconcerten in 2024. Naast meerdere beiaardiers met een uitgebreid palmares, komen twee jonge erudiete Amerikanen voor de eerste maal op onze beiaard concerteren en brengen twee gerenommeerde Nederlands beiaardiers, Zwart en Ruitenbeek, in een avondvullend programma op 24 augustus muziek van uitsluitend Franse componisten, bewerkt voor beiaard en piano. Afsluiten doen we op 31 augustus met een duoconcert gegeven door Liesbeth Janssens en haar dochter Rosalie D'hollander.

Dit jaar is de uitstap gepland naar Harelbeke, Menen en Kortrijk op 14 september.  

We verwachten dat je dit jaar (weer) aansluit bij onze vriendenkring en overweegt om misschien nieuwe leden mee te brengen.

Sinds het automatische lidmaatschap bij Cultuursmakers bedraagt het lidmaatschap € 40 per gezin en geeft dit nu ook enkele extra voordelen als leden van Cultuursmakers. Individuele leden betalen € 25 en genieten van dezelfde voordelen. Via jouw bijdrage op het nummer BE49 8538 7382 8471 t.n.v. Vrienden van de Beiaard - Mol, wordt voor je uiteraard, naast het programmaboekje, een voorbehouden zitje in de luisterplaats van de Kunstacademie (Markt 28) voorzien. Nadien kan je bij een aangeboden drankje napraten over het concert. De mogelijkheid tot betalende deelname aan onze volgende jaarlijkse reis behoort inherent bij het lidmaatschap. Vermeld zo mogelijk bij de overschrijving ook jouw mailadres.

contact

Erfgoed

Wil je een afspraak tijdens een ander moment? Contacteer ons.

Openingsuren Erfgoed
Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten