Tijdelijke afwezigheid

Maak online afspraak

Wat?

Als je meer dan drie maanden maar minder dan één jaar afwezig bent op je adres, geef je dit door aan onze bevolkingsdienst. Zij registreren een tijdelijke afwezigheid in het rijksregister.

Je adres wordt niet gewijzigd, maar overheidsdiensten en andere officiële instanties weten wel dat je er tijdelijk niet verblijft.

Voor wie?

Onze inwoners

Voorwaarden?

  • Je hebt een officieel adres vóór je vertrek waar je op ieder ogenblik naar kan terugkeren.
  • Je afwezigheid duurt meer dan drie maanden, maar minder dan één jaar.
  • De woning blijft tijdens je afwezigheid onbewoond of je gezinsleden blijven er wonen.

Hoe?

Je komt vóór je vertrek langs op de bevolkingsdienst en geeft je tijdelijke afwezigheid door. Hiervoor maak je online of telefonisch een afspraak.

Ga je meer dan drie maanden weg en geef je tijdelijke afwezigheid niet door? Dan loop je het risico om afgevoerd te worden uit de bevolkingsregisters.

Hoe verder?

Verlenging

Een tijdelijke afwezigheid duurt maximum één jaar, eenmalig te verlengen met één jaar. In totaal kan je dus maximum twee jaar afwezig zijn.

Voor deze verlenging moet je een tweede aangifte doen bij de bevolkingsdienst. Deze aangifte moet persoonlijk gebeuren met de nodige bewijsstukken. Doe je dit niet, loop je het risico om afgevoerd te worden uit de bevolkingsregisters. 

Terugkeer

Als je terug bent, meld je dit zo snel mogelijk bij de bevolkingsdienst. Hiervoor maak je online of telefonisch een afspraak.

Adres
't Getouw Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 16 tot 19 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur