Naar inhoud
Gemeente Mol

Theaterkledij en -attributen, verhuur

Wat?

Het gemeentebestuur verhuurt in samenwerking met Creato vzw theaterkledij aan verenigingen. Klik hier om te bekijken welke theaterkledij.

In 2011 organiseerde het gemeentebestuur het massaspektakel Mol-in-Scène. Hiervoor werden meer dan 1 500 kostuums, kledij, attributen, … gemaakt door vrijwilligers die eigendom zijn van het gemeentebestuur. Het bestuur wil deze kledij verhuren voor bijvoorbeeld theaterproducties of voor andere artistieke evenementen.

Voor wie?

Voor verenigingen of theatergezelschappen.

Voorwaarden?

  • Enkel voor verenigingen, geen particulieren
  • Voor bepaalde doeleinden, gericht op podiumkunsten, zoals theaterproducties of voor andere artistieke evenementen

Hoe aanvragen?

Via het e-formulier.

Kostprijs?

  • De eenheidsprijzen op het formulier zijn de actuele prijzen zonder BTW (21 %). Deze prijzen omvatten de verhuur en reiniging van de kledij.
  • Bij elke verhuurbeurt wordt bovenop de huurprijs een waarborg aangerekend van 30 % van het geleende bedrag. Wanneer de goederen in goede staat worden terugbezorgd, wordt de waarborg teruggestort, desgevallend verminderd met nog openstaande kosten voor huur, droogkuis, verlies of beschadiging.
  • Als kledij door de huurder wordt beschadigd, moet de huurder de kostprijs voor de herstelling te betalen, forfaitair geraamd op 3 keer de huurwaarde. Bij onherstelbare schade, verlies of vernieling van kledij, wordt forfaitair een schadevergoeding van 5 keer de huurwaarde aangerekend.

Afhandeling?

  1. Je doet je bestelling via het formulier op de website
  2. Creato vzw kijkt na of het mogelijk is en stuurt een bevestigingsmail
  3. Na het ontvangen van de orderbevestiging heeft de huurder 7 dagen de tijd de voorafbetaling en de waarborgsom te storten. Gedurende deze 7 dagen worden de materialen voor de huurder voorbehouden. Na 7 dagen vervalt de reservatie als de voorafbetaling niet is gebeurd en worden de voorbehouden materialen terug vrijgegeven.
  4. De huurder moet de kledij zelf afhalen en terug bezorgen na telefonische afspraak met de verhuurder of via mail.

Meer info

Creato vzw
Volmolenheide 6
2400 Mol
tel.: 014 31 77 37 of 0494 54 29 30
info@creatovzw.be