Speelstraat

Wat?

Voetballen, steppen, krijttekenen, … op straat. Dat kan als je jouw straat omvormt tot een speelstraat! Je kan alleen op woensdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur een speelstraat organiseren.

Tijdens de speelstraat gaat je straat tijdelijk dicht voor het verkeer. Tijdens deze uren mag je er spelinfrastructuur plaatsen zoals voetbalgoaltjes, zwembadjes, kegels, …

De hele breedte van je straat wordt voorbehouden voor het spelen.

Voor wie?

Speelstraten is alleen mogelijk in geselecteerde straten. 

Voorwaarden?

  • Alleen personen die in je straat wonen of er hun garage hebben, krijgen toegang tot de speelstraat met hun auto. Deze bestuurders rijden stapvoets en dubbel voorzichtig. Ze laten de doorgang vrij voor voetgangers, geven hen voorrang en stoppen indien nodig. Fietsers stappen af als dat nodig is.
  • De spelinfrastructuur mag de doorgang niet hinderen van toegelaten bestuurders en ambulances, brandweerwagens en politie.
  • Hekken bakenen de speelstraat duidelijk af.
  • Per kalenderjaar kunnen er maximum 10 speelstraten aangevraagd worden, met een maximum van 2 per dag. Elke straat komt maar 1 keer per jaar in aanmerking.
  • Minimaal 3 peters en/of meters (waarvan één speelstraatverantwoordelijke) in de aangevraagde straat engageren zich voor de organisatie. Zij zijn de contactpersonen voor het gemeentebestuur en nemen verantwoordelijkheid voor het goede verloop.
  • Minstens 75 procent van de bewoners gaan akkoord. Elke brievenbus in je straat telt voor 1 stem. Je verzamelt de handtekeningen en je laat zien dat de meerderheid van de bewoners achter je initiatief staat.

Prijs?

Gratis

Hoe?

Vul het online formulier in

De peters en/of meters vullen het formulier drie maanden voor de geplande datum in.  

Hoe verder?

  1. Het gemeentebestuur onderzoekt het dossier en bezorgt je binnen de 14 dagen een antwoord.
  2. Je mag je straat afsluiten als je goedkeuring kreeg van het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur zorgt voor hekken en verkeersborden.

Bijlagen

Adres
Sporthal Den Uyt Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Welkom zonder afspraak: 9 tot 12 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur