Sociaal tarief kinderopvang

Wat?

We kennen het sociaal tarief voor buitenschoolse kinderopvang automatisch toe aan alle kinderen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. Het sociaal tarief is 50% van de ouderbijdrage, je betaalt dus de helft minder.

Met automatisch bedoelen we dat er geen sociaal onderzoek meer nodig is. Je controleert zelf of je in aanmerking komt. Bekijk daarvoor het klevertje van je ziekenfonds. Eindigt je code op een 1? Dan heb je recht op het sociaal tarief.

Voorwaarden?

Vanaf wanneer kennen we het sociaal tarief toe?

  • Vanaf elke nieuwe inschrijving in de buitenschoolse kinderopvang

Wat met de reeds lopende aanvragen m.b.t. het sociaal tarief?

  • Heb jij recht op een verhoogde tegemoetkoming? Bezorg ons dan een klevertje van het ziekenfonds.
  • Heb jij (nog) geen recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan kan het gemeentebestuur voor jou het sociaal tarief aanvragen. Het sociaal tarief moet jaarlijks opnieuw worden aangevraagd door het gemeentebestuur, tenzij je in tussentijd recht hebt gekregen op een verhoogde tegemoetkoming.

Heb jij recht op een verhoogde tegemoetkoming?

Het gemeentebestuur kan nagaan of er nog andere rechten zijn waarvan je kan genieten. Maak gerust een afspraak met een medewerkers van de sociale dienst om je situatie te bekijken.

Hoe?

Bezorg het klevertje van het ziekenfonds aan de buitenschoolse kinderopvang. We vragen een klevertje van elk kind dat gebruik maakt van de opvang. Wij zorgen ervoor dat het sociaal tarief nadien automatisch wordt toegekend.

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur