Vrijwilligers Pionier

Wat?

Bij Pionier kan je cursussen volgen die openstaan voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrijetijdsbesteding tijdens de dag. De lessen worden op een niet-schoolse manier gegeven. Er zijn geen examens en er kan geen diploma behaald worden.

Lesgevers zijn vrijwilligers en hebben niet noodzakelijk het nodige diploma, maar willen hun kennis en vaardigheden doorgeven aan anderen.

Er worden onder andere crea- en taalcursussen en korte ’lifestyle’ gerichte cursussen gegeven die meer bedoeld zijn als een kennismaking. De lessen gaan door van september tot mei, in de voor- of namiddag. Er is geen les tijdens de schoolvakanties.

De grote sociale rol die Pionier heeft mag zeker niet uit het oog verloren worden.  Vaak komen mensen ook om uit sociaal isolement te ontsnappen. De werking van Pionier zit binnen de werking van programma vzw cultureel centrum.

Voor wie?

Iedereen die zijn kennis, vaardigheid of talent wil doorgeven en aanleren aan anderen.

Voorwaarden?

Vrije tijd hebben overdag en je engageren gedurende het cursusjaar. Minimum 3 lessen geven van een cursus, of meerdere cursussen van minder dan 3 lessen.

Hoe?

Neem contact met ons op.