Vrijwilligers pamperbank

Wat?

Als vrijwilliger voor de Pamperbank ben je mee verantwoordelijk voor het leeghalen van pamperboxen. Je brengt de pampers naar onze partner MIN Mol in Achterbos en levert pakketten aan de sociale dienst. Je taak bestaat dus voornamelijk uit vervoer met de auto.

Pamperbank

Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. De aankoop van luiers weegt zwaar door op het budget van gezinnen in armoede.  De Pamperbank drukt deze kost voor kwetsbare gezinnen door het inzamelen en herverdelen van luieroverschotten.

Op verschillende plaatsen in de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie staan inzamelcontainers waar inwoners luieroverschotten kunnen deponeren. De sociale dienst van Balen, Dessel, Mol en Retie verkopen pakketten pampers aan de bodemprijs van 1 euro per pakket aan kwetsbare gezinnen, na bijvoorbeeld een doorverwijzing door de sociale dienst, een armoedevereniging of het Huis van het Kind.

Voor wie?

  • Je wil een steentje bijdragen en een verschil maken voor kwetsbare gezinnen.
  • Je rijdt langs de verschillende inzamelpunten in de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie en maakt de volle pamperboxen leeg.
  • Je brengt de ingezamelde pampers naar MIN Mol in Achterbos.
  • Je levert tijdig nieuwe pakketjes aan de sociale dienst van de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie.

Voorwaarden?

  • Je hebt een rijbewijs B.
  • Je stelt je flexibel op.

Hoe?

Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind. We bekijken samen de mogelijkheden.

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Website