Oxfam Wereldwinkel

Wat?

De Molse Wereldwinkel, en haar talrijke vrijwilligers, is een belangrijke partner voor het Mols mondiaal beleid. Vooral in het behouden van de titel Fairtradegemeente maar ook in de samenwerking met de stedenbanden, het organiseren van activiteiten en voor de klasbezoeken. De Wereldwinkel geeft ook dagelijkse invulling en bezieling aan het patrimonium Wereldhuis.

Wereldwinkel Mol is één van de meer dan 200 wereldwinkels in Vlaanderen die allen verenigd zijn in de vzw Oxfam wereldwinkels. Oxfam-Wereldwinkels is de voornaamste organisatie van eerlijke handel in België. Ze is het best gekend voor haar wereldwinkels en haar meer dan 180 Oxfam Fairtrade voedingsproducten, afkomstig van een honderdtal partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

De meeste wereldwinkels verkopen ook handwerkproducten van eerlijke handel en solidariteitsproducten. Oxfam-Wereldwinkels is echter méér dan verkoop. Met een mooi educatief aanbod en publiekscampagnes mobiliseren ze het publiek voor eerlijke handel. Via lobbywerk en politieke acties protesteren ze bij politici en bedrijven tegen instabiele grondstofprijzen en slechte arbeidsomstandigheden.

Wereldwinkel Mol is al actief sinds 1971 en is daarmee één van de eerste wereldwinkels in Vlaanderen. Al meer dan 50 jaar zorgen talrijke vrijwilligers ervoor dat inwoners in de wereldwinkel terecht kunnen voor hun aankoop van eerlijke producten (en een babbeltje).

Adres
Santo Tomásplein 1 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Welkom zonder afspraak: 10 tot 17 uur
Morgen
Gesloten