Naar inhoud
Gemeente Mol

Fietslus ‘De strijd om het Kempisch kanaal’. Gratis brochure nu verkrijgbaar!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 27 augustus 2019

In september 2019 herdenken we de 75ste verjaardag van de bevrijding van de provincie Antwerpen. De fietslus ‘De strijd om het Kempisch kanaal’ brengt je naar verschillende historische locaties die een rol speelden bij deze bevrijding. De fietsroute van 33 km volg je via knooppunten en start aan Sas VI. De brochure met hierin de route en extra info is gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme, Markt 1a of hier te downloaden.

In september 1944 wordt de provincie Antwerpen bevrijd. In onze omgeving wordt om elke oversteekplaats aan het Kempisch Kanaal Bocholt-Herentals gevochten. Meerdere pogingen van de geallieerden om aan de sassen over te steken mislukken. De fietstocht start aan Sas VI met het verhaal van de strijd om het Kempisch kanaal, waaronder de gevechten in Geel – Ten Aard.

 

Brochure herdenking bevrijding

De brochure ‘Ze zijn daar! De provincie Antwerpen bevrijd in 1944. In het spoor van de bevrijders tijdens WOII’ is een uitgave van Toerisme Provincie Antwerpen. Deze uitgave van 83 pagina’s bevat de nodige inhoudelijke toelichting over de route, maar ook het volledige activiteitenoverzicht voor de herdenking van de bevrijding van de provincie Antwerpen.

 

Een andere fietsroute die je zeker ook moet uitproberen is ‘Het verhaal van Postel’. Ontdek waarom Postel tijdens de oorlog gespaard bleef.

 

Extra info historische locaties

Op de website Liberation Route Europe https://liberationroute.nl/ en de bijhorende app vind je nog extra informatie over deze historische locaties.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be, www.visitmol.be