Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Boekstart’ laat ouders met hun kleine kinderen genieten van boeken

DSC_0034
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 4 september 2019

Het gemeentebestuur stimuleert taal- en leesbevordering bij jonge kinderen, in het bijzonder de maatschappelijk meest kwetsbare kinderen. Daarom stapt de bibliotheek mee in het leesbevorderingsprogramma ‘Boekstart’. Dit laat ouders met kleine kinderen genieten van boeken. Ouders van kinderen jonger dan 2,5 jaar krijgen op verschillende momenten een boekenpakket en informatie over voorlezen cadeau.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen lezen haalt de band tussen ouders en kinderen aan, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten.

 

Boekenpakketten cadeau

Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstartboodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek. Gezinnen met kinderen krijgen daarom op twee momenten een boekenpakket cadeau:

  • Op zes maanden: op het consultatiebureau van Kind en Gezin (betaald door de Vlaamse overheid)
  • Op vijftien maanden: in de bibliotheek (betaald door het gemeentebestuur)

Bovendien besteedt de bib extra aandacht aan boekjes voor de kleinsten (knisperboekjes, stoffen boekjes,…).

 

Engagement van vier jaar

De deelname aan het project vanuit het gemeentebestuur geldt voor vier jaar en start in september. Boekstart is een initiatief van ‘Iedereen Leest’ en de openbare bibliotheken, met steun van de Vlaamse overheid, Kind en Gezin en tal van lokale partners waaronder Huis van het Kind regio Mol.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be