Naar inhoud
Gemeente Mol

Gaslek op 27 juni in school Klim-Op Ginderbuiten meteen door brandweer gedicht

IMG_8640
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 27 juni 2019

Een uur nadat op donderdag 27 juni omstreeks 13 uur een gaslek werd vastgesteld in de stookplaats van gemeentelijke basisschool Klim-Op Ginderbuiten, konden de kinderen in alle veiligheid terugkeren naar de school. De opgeroepen brandweer sloot de gastoevoer meteen af. Een gespecialiseerde firma komt één van de komende dagen langs om de verwarmingsinstallatie te controleren en te herstellen, waarna deze opnieuw in dienst kan worden genomen.

Na het afgaan van een alarm en het vaststellen van een gasgeur, werd de school meteen geëvacueerd. De leerkrachten brachten de kinderen op een rustige manier in veiligheid.

 

Netepleintje

De kleuters werden geëvacueerd en wandelden naar de Scheppelijkestraat. De kinderen van de lagere school wandelden onder begeleiding richting de Kempenstraat en gingen vervolgens spelen op het Netepleintje.

 

School opnieuw vrijgegeven

De brandweer kwam meteen ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten, waarna de school omstreeks 14 uur opnieuw werd vrijgegeven en de kinderen konden terugkeren. De laatste schooldag op vrijdag 28 juni gaat gewoon door zoals gepland.

Meer info: Gemeentelijke basisschool Klim-Op Ginderbuiten, directie.gbsklimop@gemeentemol.be, 014 31 50 00