Voorzichtigheid geboden bij herstellingswerken voetgangerstunnel station

donderdag 6 juni 2019

Van dinsdag 11 tot vrijdag 14 juni herstelt een aannemer in opdracht van Infrabel de voetgangerstunnel op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Leenhofstraat. Begin mei reed een automobilist vanuit de Leenhofstraat in op de zijmuur van de tunnel. Door de ernstige beschadiging bleef de tunnel sinds het ongeval afgesloten. De herstellingswerken op dit drukke kruispunt vragen de nodige voorzichtigheid van alle weggebruikers.

De werkzaamheden hebben zowel gevolgen voor de fietsers als voetgangers.

Fietsers op de rijbaan

Om de tunnelmuur te kunnen herstellen, moet de aannemer het volledige gecombineerd voet- en fietspad innemen. Dit betekent dat fietsers vanaf het kruispunt met de Keirlandse Zillen op de rijbaan moeten.

Omleiding voor voetgangers

Voetgangers worden via een bewegwijzerde omleiding naar de oversteekplaats ter hoogte van de Keirlandse Zillen geleid om vervolgens via het voetpad aan de overzijde de Statiestraat te bereiken. Daar kunnen ze opnieuw via het zebrapad oversteken richting Statieplein. Concreet betekent dit vooral dat de gebruikers van randparking Keirlandse Zillen een stukje moeten omwandelen.

Voorzichtigheid

Automobilisten die dit kruispunt gebruiken, vragen we om voorzichtigheid omtrent overstekende voetgangers en fietsers op de rijbaan. Dit geldt zeker tijdens de drukke momenten in de ochtend- en avondspits.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be