Naar inhoud
Gemeente Mol

Gratis toegangsticket Openluchtmuseum Bokrijk begin mei in elke Molse brievenbus

FOTO 3 - groep voor molen in Bokrijk
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 17 april 2019

Hou je brievenbus in de gaten, want begin mei ontvang je van Bokrijk een gratis toegangsticket voor een bezoek aan de monumenten uit onze gemeente. Tot en met 20 oktober geniet je, op vertoon van dit ticket, éénmaal gratis toegang tot het Openluchtmuseum (2 volwassenen + 2 kinderen). Maar het wordt pas echt bijzonder als je met dit ticket op zaterdag 11 mei naar de ‘Moldag’ komt in Bokrijk. Het zou geweldig zijn mochten ‘wij Mollenaars’ elkaar daar bij ‘ons erfgoed’ ontmoeten.

De molen uit Millegem, schuren uit Sluis en de Zelm… ja, onze gemeente is goed vertegenwoordigd in Bokrijk (Genk). In 2017 startte het Openluchtmuseum met een grootschalige restauratiecampagne ‘120 tegen 2021’. Met steun van de Vlaamse overheid restaureert Bokrijk maar liefst 120 monumenten op een duurzame manier. Ook onze molen en schuren kregen al een nieuw jasje. Op zaterdag 11 mei krijgen onze inwoners de kans ‘hun’ stukje erfgoed zelf te ontdekken.

Banden met gemeente van herkomst aanhalen
Bokrijk maakt van de restauratiecampagne gebruik om de banden met de gemeente van herkomst aan te halen. Hiermee wil Bokrijk een duurzame relatie aangaan met de verschillende erfgoedgemeenschappen.

Moldag op 11 mei - Ontdek ons Molse verleden in Bokrijk!
Tijdens de ‘Moldag’ op zaterdag 11 mei voorziet Bokrijk speciaal voor onze inwoners een bijzondere toelichting door de restauratiedeskundige, de eigen vakmensen van Bokrijk, Molse molenaars en heemkundigen. Bovendien kom je meer te weten over de verhalen van toen en nu en kan je samen met andere Mollenaars een spel spelen in de schuur uit de Zelm.

Heb je zelf nog een verhaal over Mol? Deel dit dan op 11 mei bij je bezoek aan het museum. Dus, allen daarheen!

De Kempen als bron van inspiratie
Aan onze schuur en de molen werd een volledige publicatie gewijd. Deze kreeg de titel ‘De windmolen uit Mol-Millegem en de schuur uit Mol-Sluis. De Kempen als bron van inspiratie’. Voor 5 euro koop je een exemplaar in de museumshop van Bokrijk of bij het gemeentearchief in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Meer info:
> gemeentearchief – Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be
> Bokrijk, infobokrijk@limburg.be, www.bokrijk.be en via de sociale mediakanalen Facebook en Instagram.