Naar inhoud
Gemeente Mol

Loting Grabbelpas paasvakantie positief ervaren door mama’s en papa’s

785A5160
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 11 april 2019

De eerste loting voor de Grabbelpasactiviteiten in de paasvakantie is positief onthaald. Onze inwoners ervaren vooral minder stress bij het inschrijven. Het proces verloopt rustiger.  In plaats van voor je computer te waken tot het inschrijvingsmoment daar is, maakt het tijdstip waarop je inschrijft nu geen verschil meer. Op die manier heeft elk kind evenveel kans om deel te nemen en werken we met een eerlijker systeem.

Sinds dit jaar werkt onze gemeente met een lotingsysteem voor de Grabbelpasactiviteiten. Het oude systeem, waarbij iedereen op een bepaald uur tegelijk aanmeldt en inlogt, werd als té stresserend en oneerlijk ervaren. Het zorgde ook voor een zware belasting op het netwerk, met crashes tot gevolg. De keuze voor een loting nam deze problemen weg. Meer dan 450 kinderen schreven zich in met de nieuwe procedure voor een leuke en sportieve paasvakantie.

Continu verbeteren
Een nieuw systeem brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo werd het winkelmandje leeggemaakt na het bekijken van de resultaten. Ook zijn er een aantal mensen die de inschrijving niet helemaal tot het einde afwerkten of geen e-mail ter bevestiging ontvingen. Zij deden dus niet mee aan de loting. De collega’s van de jeugddienst en sportdienst konden gelukkig veel van deze meldingen zelf oplossen. Ook de ontwikkelaar deed al enkele aanpassingen. Zo verbetert de loting continu.

Nog enkele vrije plaatsen!
Omdat je dit jaar ook vroeger kon inschrijven, was er meer tijd om plaatsen vrij te maken voor populaire activiteiten. Voor een aantal van die activiteiten bekijken we of dat nu ook nog kan. Houd dus zeker je telefoon of e-mailadres in de gaten als je kinderen op de wachtrij staan. Wie weet kunnen ze toch nog mee spelen of sporten!

Meer info:
>jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be
>sportdienst, 014 33 05 14, sportactiviteiten@gemeentemol.be