Naar inhoud
Gemeente Mol

Beste ouder(s) van onze kinderen en jongeren

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 25 februari 2019

Beste ouder(s)

Hopelijk hebben jullie genoten van de DAG van de ACADEMIE afgelopen zaterdag. Het was voor ons een inspirerende dag, en ook het weer was ons gunstig gezind (al moeten we ons tegenwoordig hier eerder zorgen over maken!)

 

 

Waarom dit item van de nieuwsbrief naar jullie gericht wordt, is omdat wij merken dat jullie stem en betrokkenheid soms ontbreekt. Sommige ouders horen en zien we regelmatig voor of na een lesmoment, en vaak is dit het enige contact wat we met jullie kunnen leggen gedurende een schooljaar.

Nochtans is ongeveer 60% van onze leerlingen jonger dan 18 jaar!

Dus willen we jullie meer betrekken en extra informeren over de werking van de ACADEMIE, en vooral over de mogelijkheden die er ook voor jullie als ouder(s) bestaan, want jullie zijn zeer waardevol!

Waarvoor kunnen jullie bij ons terecht:

> STUDIEREIZEN

Deze worden niet enkel voor eigen studenten ingericht, maar ook voor jullie. Aan een zeer democratisch tarief nemen we je mee in een wereld die steeds rond kunst draait. In de bus krijg je interessante informatie mee, zodat je voorbereid bent voordat je ter plaatse aankomt. Je wordt letterlijk voor de deur van het museum afgezet en terug opgehaald richting MOL.

De eerstvolgende studiereis gaat richting Amsterdam en vind je in deze nieuwsbrief.

Maar ook PARIJS of een andere internationale bestemming (dit zijn de meerdaagse studiereizen) zit jaarlijks in ons aanbod.

Dus wie weet de kans voor een leerrijke of romantische uitstap …

 

> LEZINGEN

Deze worden gratis aangeboden, met dank aan de vriendenkring!

We kiezen meestal voor een hedendaagse, levende kunstenaars. Zij of hij brengt op een dergelijke avond een inzicht in haar/zijn manier van werken: de thema’s die aan bod komen, de technieken die toegepast worden, … met andere woorden, een stukje van de interne keuken wordt ontsluierd.

Van op de eerste rij kan je het proces meevolgen die een (hedendaagse) kunstenaar tot zijn uiteindelijke kunstwerk brengt. En nadien is er steeds tijd en ruimte voor een nagesprek met een drankje.

 

> CURSUS KUNSTBESCHOUWING

Voor slechts 50€ kan je een volledig schooljaar les volgen!

Een cursusjaar is ingedeeld in drie à vier grote hoofdstukken waarin een bepaalde periode, stijl, kunstenaar of thematiek wordt belicht. Met deze benadering schenken we niet alleen aandacht aan het louter historische en beschrijvende, maar trachten we gevoelig te zijn voor relaties, evoluties en constanten doorheen de tijd.

Ook gaan we in op de actualiteit van het kunstgebeuren in Vlaanderen en omstreken. Verder bespreken we tentoonstellingen van zowel oude als hedendaagse kunst, soms als voorbereiding op de kunstreizen die door de Academie worden georganiseerd.

De lessen (twee lesuren) gaan tweewekelijks door. Een leskalender wordt in het begin van het schooljaar opgemaakt.

 

> VRIENDENKRING

Elk schooljaar zorgen zij voor extra ondersteuning voor jullie kinderen.

Denk hierbij bv. aan de (gratis) busrit naar de expo ‘Tim BURTON’, het sinterklaas-presentje, de gratis consummaties tijdens opendeurmomenten, …

Maar zij zijn voor elk evenement steeds op zoek naar vrijwilligers die zich actief willen engageren. Interesse? Neem dan contact op met Rudi Vaes: vaesrudi@gmail.com of Luc Van de Weyer: lucvdw47@hotmail.com

Of wordt gewoon lid van de vriendenkring door slechts 10€ te storten

* op BE63 0011 7726 0708 (BIC:GEBABEBB)

* met vermelding: ‘Lidgeld VK ABK 2018 + uw naam/voornaam + email-adres’

Zonder extra steun kunnen zij niet bestaan.