230 senioren genieten van gezellig samenzijn tijdens ‘Oud lief ik hou van jou’

vrijdag 15 februari 2019

230 senioren genoten op 14 februari in het Miloheem van het ontmoetingsmoment ‘Oud lief ik hou van jou’. Alle 75-plussers en zorgbehoevende 65-plussers uit onze gemeente werden uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn. Deze activiteit werd georganiseerd door de seniorenraad in samenwerking met de dienst seniorenplus.

“Ik hou van jou.” Het zijn simpele woorden, maar het doet zo’n deugd als iemand dit tegen je zegt. Valentijnsdag is een dag waarop ‘gaarne zien’ speciale aandacht krijgt. Deze bijzondere aandacht willen we onze ouderen graag geven. Daarom nodigden we hen uit voor een vriendenmaaltijd. Het werd een heus feest met lekker eten, een optreden van The Jackets, gelegenheid tot dansen, zingen en bijpraten over vroeger en nu.

Vrijwilligers

Een aantal vrijwilligers, eveneens senioren, stond die dag paraat om de genodigden te begeleiden. Deze vrijwilligers zorgden voor het klaarzetten van de zaal, de vestiaire, het serveren van het eten en de drankjes, de afwas… De meeste deelnemers werden met bussen opgehaald en weer thuisgebracht, voor sommigen werd de Handicar ingeschakeld.

Drempelverlagend

Voor de dienst seniorenplus was dit feest een unieke gelegenheid om, via een informele babbel, de noden van ouderen te ontdekken. Bovendien werkt deze ontmoeting drempelverlagend als mensen later een hulpvraag hebben.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be