Naar inhoud
Gemeente Mol

Ten Hove start praatgroep voor partners van bewoners met dementie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 15 januari 2019

Als partner van een persoon met dementie kan het aangenaam zijn in contact te komen met mensen die hetzelfde meemaken. Ervaringen uitwisselen, bezorgdheden delen, maar ook extra kennis en tips verzamelen maakt de zorg draagbaarder. Daarom organiseert Ten Hove ‘In dialoog’, een laagdrempelige ontmoetingsavond. Bij de opstart richt deze avond zich enkel tot partners van de bewoners van het woonzorgcentrum en de serviceflats.

Partners van mensen met dementie zitten vaak met veel vragen en onzekerheden. Naast professionele ondersteuning hebben ze nood aan een laagdrempelig platform waarin ze met andere partners ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarom nodigt Ten Hove hen uit om deel te nemen aan de bijeenkomsten.

Ontmoeten en doen
‘In dialoog’ zal viermaal per jaar doorgaan. Enerzijds gaat het om laagdrempelige ontmoetingsmomenten van lotgenoten. Anderzijds koppelt Ten Hove hieraan een activiteit: een wandeling, voorstelling of lezing, een koffiemoment,…

Enkel voor mantelzorgers bewoners
In eerste instantie start het woonzorgcentrum deze praatgroep voor partners van eigen bewoners. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd om de avond bij te wonen.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@ocmwmol.be