Naar inhoud
Gemeente Mol

Dag van de Academies - zaterdag 23 februari 2019

2
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 18 februari 2019

Zaterdag 23 februari is het terug zover, dan wordt het Deeltijds Kunstonderwijs over gans Vlaanderen in de kijker gezet!

En uiteraard doen de 2 ACADEMIES van Mol (ABK en AMW) graag mee!

 

 

 

ABK de Academie voor Beeldende Kunsten zet die dag de deuren van alle ateliers open voor iedereen! Naar jaarlijkse traditie tonen wij op verschillende manieren en plaatsen onze werking aan het grote publiek. Zowel het proces als de atelierwerking worden op een eigen manier belicht.

De vriendenkring voorziet een ‘KUNST-BAR’ op de eerste verdieping met frisdranken, wijn en (streek)bieren.  ’s Middags kan je er heerlijk genieten van verse soep of broodjes, en later in de namiddag van een stukje taart met koffie. Alles aan democratische prijzen en bovendien steun je ineens de diverse initiatieven die de Vriendenkring in samenwerking met de Academie organiseert!

 

OPEN ATELIERS in de ZWAAN

zaterdag 23 februari 2018                                             De Academie, Markt 24, 2400 Mol

Alle atelierdeuren zullen die dag wagenwijd open staan! Op die manier krijg je de kans om een atelier in werking te zien. Misschien is dit het moment om een bezoek te brengen aan je kind of kleinkind en ze in hun wekelijkse creatieve wereld aan het werk te zien. Of ontdek je onderweg het talent van een buur of kennis...  Laat je verrassen door workshops en demonstraties.

Wil je onderweg even uitrusten … De vriendenkring zal u met veel plezier bedienen in hun pop-up café op de eerste verdieping!

 

OPENING TENTOONSTELLING: KERAMIEK                            

zaterdag 23 februari 2018 – 11u                                  Expozaal van De Academie, Markt 24, 2400 Mol

Zaterdag 23 februari om 11u wordt de tentoonstelling in de exporuimte van DE ACADEMIE (markt 24 – Mol) feestelijk geopend met een receptie.

Dit jaar komt het Keramiekatelier met een project/kunstwerk dat speciaal voor deze happening gemaakt werd! Het focust niet enkel op het eindresultaat, maar laat het proces van ‘werken met klei’ in de twee richtingen zien.

Nieuwsgierig naar wat dit betekent? Kom dan gewoon langs tussen 10u en 16u!

En het resultaat (en de evolutie) van dit bijzondere project zal daarna nog een ganse maand bezocht kunnen worden tijdens onze openingsuren. (zie www.abkmol.be )

 

HET KINDERATELIER VAN MILLEGEM                                     

zaterdag 23 februari 2018                                             De Academie, Markt 24, 2400 Mol

Dit atelier zal die dag uitzonderlijk in Mol centrum georganiseerd worden. Ook deze leerlingen kan je in onze site van de Zwaan ontdekken.

 

FEEST in BALEN !

Zaterdag 23 februari vanaf 13u30                               De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, 2490 Balen

In onze vestigingsplaats in BALEN gebeurt dit jaar iets bijzonder:

Deze editie is meteen de start van een feestjaar dat in teken staat van 20 jaar Academie in Balen, 10 jaar Kruierie en de overstap van Muziekschool Balen (als vzw structuur) naar Muziekschool Mol.

Dit betekent een extra feestelijke editie, met een tentoonstelling en een paradetocht.

  •  Om 13u30 wordt de tentoonstelling feestelijk geopend in de Kruierie in BALEN.
  •  Vanaf 16u30 start de eerste ‘kunst-stoet’ voor een schemertocht doorheen het centrum van BALEN. Er worden 3 vertrekmomenten (16u30 - 17u - 17u30) voorzien.

Langs de tocht zijn er verschillende plaatsen waar de muziekschool iets voordraagt/uitvoert.

  •  Tussen 18u15 en 18u50 wordt er nog een slotevenement verzorgd door de muziekschool en dit op de parking van de Kruierie.

De tentoonstelling loopt daarna nog 2 weken tot 9 maart.

 

 

Iedereen is welkom! De toegang is steeds gratis.

Hopelijk mogen wij jullie verwelkomen op één van deze evenementen!