Naar inhoud
Gemeente Mol

Brief en brochure voor ouders die kind moeten aanmelden op school

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 10 december 2018

Alle ouders met een kind geboren in 2017 dat in het schooljaar 2019-2020 of 2020-2021 voor het eerst naar school gaat, ontvingen in de eerste week van december een brief. Deze brief geeft samen met een overzichtelijke brochure stapsgewijs info over wanneer en hoe ouders hun kind moeten aanmelden op school. Deze info is ook terug te vinden op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Omdat alle Molse basisscholen en de kleuterschool uit de Sportlaan in Balen volgens het principe ‘Eerst aanmelden, dan inschrijven’ werken, melden ouders hun kind eerst online aan voordat ze het inschrijven op een school. In de brief en de brochure wordt stap voor stap uitgelegd hoe het aanmeldingssysteem werkt en geeft een antwoord op de meest gestelde vragen. Ouders vinden deze info ook op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Schoolkeuze en afstand tot school
Schoolkeuze en afstand tot de school vormen de belangrijkste objectieve criteria van het aanmeldingssysteem. Alle kleuter- en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje uit de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven.

Wanneer aanmelden?
Ouders met een kind waarvan een broer of zus al ingeschreven is op de school of die zelf op een school werken, hebben wettelijk voorrang. Zij melden aan tussen 7 januari (00.01 uur) en 18 januari (23.59 uur) via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Alle andere ouders melden pas aan tussen maandag 11 maart en woensdag 3 april. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de juiste aanmeldingsperiode doet.

Wanneer schrijven ouders hun kind in?
Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, informeert het gemeentebestuur de ouders over de school waar ze hun kind kunnen inschrijven.

Campagne In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren
‘In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren. Niet aan de schoolpoort.’ is de slogan van de communicatiecampagne die ouders stap voor stap begeleidt bij het aanmeldingssysteem voor de kleuter- en lagere scholen. Om alle kinderen gelijke kansen te geven in het maken van een schoolkeuze, werken alle scholen in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen met één centraal aanmeldingssysteem. We spelen hiermee ook in op de toekomstige capaciteitsproblemen van bepaalde scholen en vermijden dat ouders voor de schoolpoort moeten kamperen. Want… in #MooiMol kamperen we alleen aan de Molse Meren!

Meer info: dienst onderwijs, 0493 13 33 31, aanmeldenscholen@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen