Studiereis Adriaen brouwer & Raoul de Keyser

woensdag 24 oktober 2018

Zaterdag 24 november – MOU OUDENAARDE & SMAK GENT.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Adriaen Brouwer (°1606 Oudenaarde - +1638, Antwerpen), werd wellicht in Oudenaarde geboren als zoon van een tapijtwever van Oudenaardse wandtapijten. Vanuit kunsthistorisch oogpunt is Brouwers oeuvre van uitzonderlijk belang: als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de zestiende-eeuwse Bruegeltraditie en de landschaps- en genretaferelen van de volgende eeuw. Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als een Rubens of Van Dyck. Hij was nochtans zeer getalenteerd en zijn werk erg gegeerd; ondermeer Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste schilders van de Lage Landen.

Na een debuut als sportjournalist en kunstcriticus werkte Raoul De Keyser (°1930, Deinze, +2012, Deinze) aan een eigenzinnig oeuvre dat zich niet gemakkelijk laat categoriseren. S.M.A.K. beschikt over meer dan 15 van zijn werken, die ongeveer drie decennia uit zijn carrière overspannen en inzicht geven in de evolutie van zijn beeldtaal. Begin jaren 1960 volgde De Keyser aan de Kunstacademie van Deinze les bij Roger Raveel, rond wiens figuur net in die periode een vernieuwend schilderklimaat was ontstaan, dat aanleiding gaf tot een nieuwe figuratieve schilderstijl: ‘De Nieuwe Visie’(1967).

Wie nog niet verzadigd zou geraakt zijn, kan nog altijd de oversteek doen naar het MSK, waar de tentoonstelling ‘vrouwen van de Barok’ te zien is. Let wel, deze is niet in de prijs inbegrepen, hiervoor dien je ter plaatse een ticket te kopen.

Alle informatie betreffende inschrijven, betalen, … vind je (vanaf 5 november) op www.abkmol.be

Of kan je bekomen op ons secretariaat: abk@gemeentemol.be – 014/33 07 96.

•  Inschrijven kan t/m woe 21 november 2018.

Aarzel niet te lang, er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar!

Bij volzet wordt er een reservelijst aangelegd.