Tentoonstelling ‘Mol Kiest Kunst’ - 16 september t/m 28 oktober 2018

size_500_255_399340
vrijdag 7 september 2018

Cultuurcentrum ’t Getouw, het Jakob Smitsmuseum, ’t Kristallijn, de Academie voor Beeldende Kunsten en M.art slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een gezamenlijke tentoonstelling: Mol Kiest Kunst.

Op verschillende locaties in onze gemeente kan je kunstwerken ontdekken van Belgische kunstenaars uit de collecties van het M HKA, de Provincie Antwerpen, Kamer en Senaat, het Frans Masereelcentrum, de Phoebus Foundation en het Jakob Smitsmuseum. In totaal worden 90 kunstwerken getoond van voornamelijk Belgische kunstenaars uit de 20ste en 21ste eeuw. Onder hen klinkende namen als Fred Bervoets, Luc Tuymans, Wim Delvoye, Narcisse Tordoir, Raoul De Keyser, Tinka Pittoors en vele anderen.

Het bijzondere aan de tentoonstelling is dat de werken werden geselecteerd door een groep van ongeveer 25 volwassenen en 15 kinderen. Zij volgden vooraf een reeks workshops over het kijken naar en interpreteren van kunst. Zo wordt Mol Kiest Kunst een tentoonstelling voor en door Mollenaren.