Naar inhoud
Gemeente Mol

Veel meer ‘rattenmeldingen’ door aanhoudende droogte

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 25 juli 2018

Door het droge en warme weer de afgelopen weken en maanden ontving onze milieudienst veel meer meldingen omtrent ratten dan in dezelfde periode het voorbije jaar. In de maanden juni en juli noteerden we in 2017 slechts 59 meldingen van ratten, terwijl we in dezelfde periode dit jaar (geteld tot 23 juli) al 145 meldingen hebben ontvangen. Onze gemeentelijke rattenvanger gaat bij elke melder langs om rattengif te plaatsen. Om een verdere uitbreiding van het probleem te voorkomen, roept het gemeentebestuur alle inwoners op om rekening te houden met enkele tips.

Ter vergelijking: in het volledige jaar 2017 ontvingen we 267 meldingen omtrent ratten. Dit jaar hebben we dit cijfer nu al overschreden en zitten we aan 289 meldingen. De droogte van de afgelopen maanden spoort ratten aan om de riolering te verlaten en elders op zoek te gaan naar eten en water.

 

Om ratten in en rond je woning te vermijden, volg je best onderstaande tips:

  • Sluit alle voedsel voor huisdieren, kippen,… goed af
  • Geef je kippen niet overmatig veel voedsel. Eten dat blijft staan, trekt ratten aan.
  • Sluit afvalbakken.
  • Plaats nergens waterbakjes.
  • Vermijd zwerfvuil. Zwerfvuil langs de weg trekt ratten aan.

 

Ratten melden

Zit je met ratten in of rond de woning? Verwittig het gemeentebestuur via het e-formulier. Onze rattenvanger voert op dinsdag en donderdag huisbezoeken uit voor het plaatsen van rattengif.

 

 

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be