Jan Hooyberghs benoemd tot ere-voorzitter van De Vrienden van de 15 Kapellekens

dinsdag 10 juli 2018

Het gemeentebestuur heeft op 9 juli Jan Hooyberghs uit Achterbos benoemd tot ere-voorzitter van ‘De Vrienden van de 15 Kapellekens’. Dit gebeurde tijdens een officieel bezoek en het overhandigen van een passend geschenk aan Jan door schepen van patrimonium Hans Schoofs, de nieuwe voorzitter Sandra Van Gestel en de secretaris Frans Geboers. Het gemeentebestuur bedankt Jan voor zijn enthousiaste inzet.

Jan Hooyberghs uit Achterbos is 88 jaar oud. Sinds de laatste grote restauratie van de 15 Kapellekens in 2004 onderhoudt Jan, aanvankelijk met Frans Geboers, later met De Vrienden van de 15 Kapellekens, de site. Dit wil zeggen dat ze noodzakelijke werken melden bij de gemeente en tegen Goede Vrijdag de kapellekens grondig opkuisen voor de Kruisweg die op Goede Vrijdag om 15 uur gebeden wordt door de gelovigen van onze gemeente, maar ook door een vaste groep gepensioneerden uit Retie.

Stichtend voorzitter

Jan Hooyberghs is stichtend voorzitter van De Vrienden van de 15 Kapellekens. Hij wordt nu in die functie opgevolgd door Sandra Van Gestel uit Achterbos.

Jan was:

• meer dan 55 jaar spelend lid van de Kon. Harmonie St.-Apollonia, Achterbos, aanvankelijk op de tuba, later op de grote trom en zelfs vlagdrager
  • medewerker van De Gagel bij het herstel en onderhoud van ’t Feynends Heike
  • jarenlang wandelpeter van de Schilderwandeling
  • actief als medewerker bij de jaarlijkse opruiming van zwerfvuil in en rond de site van de 15 Kapellekens samen met de leden van De Gagel
  • hoofdverantwoordelijke voor de historische stoet naar aanleiding van 100 jaar Achterbos
  • stichtend voorzitter van De Vrienden van de 15 Kapellekens

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be