Naar inhoud
Gemeente Mol

Renovatiewerken grafmonumenten Boulevardpark op 9 april van start

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 6 april 2018

Op maandag 9 april start de firma PIT Antwerpen nv uit Kapellen op het Boulevardpark met het renoveren van zes grafmonumenten. Bedoeling van deze werken is de grafmonumenten te bewaren voor de toekomst. Het Boulevardpark blijft tijdens de werken open, wel kunnen bepaalde delen tijdelijk afgesloten/beveiligd zijn voor het publiek.

Bij aanleg van het Boulevardpark werd een aantal grafmonumenten in de plannen geïntegreerd. Deze monumenten zijn meer dan de moeite waard om te vrijwaren voor de toekomst. Naast hun bouwkundige waarde zijn ze ook cultuurhistorisch van groot belang. De graven geven ons veel informatie over de plaatselijke geschiedenis.

 

Zes grafmonumenten

De werken werden in het najaar 2017 al toegewezen, maar omdat de meeste werken temperatuurgevoelig zijn, werden deze uitgesteld tot dit voorjaar. Ook dit jaar zijn er budgetten voorzien om een volgende reeks grafmonumenten te herstellen. Samen met de dienst erfgoed werd bepaald welke grafmonumenten eerst aan de beurt komen:

  • De Backer
  • Dillen
  • Huysmans – Duvauchel
  • Jules Van Eynde – Dillen
  • Van Hoof (kapelletje)
  • Van Iersel – Janssens

 

Herstellingswerken

Er zullen vooral stabiliteitswerken uitgevoerd worden en de monumenten worden allemaal grondig gereinigd en hersteld. Het is niet de bedoeling om ontbrekende (bronzen) delen toe te voegen. De onderdelen die nog ter plaatse zijn, worden gereinigd en teruggeplaatst.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be