Naar inhoud
Gemeente Mol

Geen nieuwe editie van Garageverkoop

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 1 februari 2018

Er komt dit voorjaar geen nieuwe editie meer van de jaarlijkse Garageverkoop. Dat hebben KVVV Mol en het gemeentebestuur in onderling overleg beslist. Verkeersonveilig gedrag van sommige kopers ligt aan de basis van deze beslissing.

De jaarlijkse Garageverkoop was lange tijd een vaste waarde in onze gemeente. Het concept had een dubbel doel. Onze inwoners kregen de kans om hun overbodige tweedehandsspullen vanuit hun garage aan de man of vrouw te brengen. Geïnteresseerde inwoners reden – vaak met de fiets – van locatie naar locatie op zoek naar leuke hebbedingetjes.

Verkeersonveiligheid

De afgelopen jaren stelden we evenwel een aantal evoluties vast. We zien dat steeds meer professionele opkopers de verschillende locaties systematisch afschuimen. Het aantal meldingen over verkeersonveiligheid stijgt jaar na jaar. Concreet gaat het om gevaarlijk verkeersgedrag met parkeren op fiets- of voetpaden, plotseling stoppen en uitwijken,… Daarnaast stellen we vast dat steeds meer mensen een alternatief zien in het verkopen van hun tweedehandsspullen via Facebook zoals de pagina ‘Het Molse verkoopsplatform’.

Stoppen op hoogtepunt

Het gemeentebestuur wenst organisator KVVV Mol te bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. In samenspraak werd beslist om te stoppen op een hoogtepunt én op een moment dat er nog geen ernstige verkeersongelukken plaatsvonden.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be