Naar inhoud
Gemeente Mol

Bestel het boek ‘Op velo Bristol’ nu aan voordeeltarief

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 19 januari 2018

Het boek ‘Op velo Bristol, het verhaal van het Molse fietsmerk en zijn renners’ is nu te koop aan voordeeltarief. Auteurs Stijn Geys en Rudy Nuyts verwennen je met verhalen en nooit gepubliceerde foto’s van meer dan 100 renners. Het boek telt 304 pagina’s en Tom Boonen schreef het voorwoord. Bestel uiterlijk op 15 maart 2018 een exemplaar aan het voordeeltarief van 25 euro. Nadien betaal je 30 euro.

In 1949 werd Rik Van Steenbergen wereldkampioen op de weg in het Deense Kopenhagen. Het betekende zijn eerste van drie wereldtitels. Hij deed dat op een fiets van het merk Bristol, ambachtelijk gemaakt in het hartje van onze gemeente. Zowel de fietsenfabriek als de wielerploeg van Bristol maakten grote sier tussen 1900 en 1960. De kwaliteitsfietsen werden verkocht in de Kempen en delen van Limburg en Brabant. De wielerploeg kreeg al een beperkte start vanaf 1910.

Maar wie was deze befaamde Molse familie? Welke geschiedenis kenden deze vermaarde fietsenconstructeurs met hun bekend merk Bristol? Welke bekende renners reden voor het Molse merk? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. De inspanningen van auteurs Stijn Geys en Rudy Nuyts leverden een prachtig boek op waar erfgoed- en wielerliefhebbers veel plezier aan zullen beleven.

Voorintekening

Je kan het boek aan 25 euro bestellen bij voorintekening tot en met 15 maart 2018 door storting op rekeningnummer BE02 0011 79 61 1340 van vzw Kamer voor Heemkunde of via archief@gemeentemol.be of 014 33 09 70 of ter plaatse op de dienst erfgoed in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Jouw betaling geldt als bewijs. Voorintekenaars kunnen het boek afhalen op de dienst erfgoed vanaf 3 april 2018 tijdens de openingsuren. De meerprijs bij verzending bedraagt 5 euro.

Groot eerbetoon

Als ode aan dit bijzondere bedrijf uit de Molse geschiedenis slaan een aantal initiatiefnemers de handen in mekaar voor een grootschalig eerbetoon. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.gemeentemol.be/opvelobristol.

Meer info: dienst erfgoed – vzw Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be