Sluipverbinding tussen Breden Els en Varenstraat dicht voor auto's

donderdag 11 januari 2018

Om de veiligheid van vooral de schoolgaande fietsers naar de scholen in de omgeving te waarborgen, werd bij hoogdringendheid beslist om de sluipverbinding tussen Breden Els (Balen) en Varenstraat (Mol) vanaf donderdag 11 januari af te sluiten voor het autoverkeer. Een betonblok ter hoogte van de brug (op de grens van Balen en Mol) moet doorgaand autoverkeer verhinderen. Fietsers en voetgangers kunnen dan nog passeren, auto’s niet meer.

Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan N136, die afgelopen maandag gestart zijn, gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Een deel van deze straat is een smalle, onverharde en onverlichte zandweg die totaal ongeschikt is om zowel fietsers als auto’s in twee richtingen toe te laten. Dit leidde de afgelopen dagen tot zeer gevaarlijke situaties, vooral voor jonge schoolgaande fietsers. Verschillende omwonenden en het oudercomité van de school van Rijsbergdijk (De Bosmier) hebben dit aangekaart. Autobestuurders wordt met aandrang gevraagd om de aangegeven omleiding te volgen.

Onverharde zandweg, ongeschikt voor druk kruisend verkeer

De Varenstraat vormt de verbinding tussen Breden Els en Wezelbaan. Deels is deze weg onverhard. In het verleden werd deze onverharde weg sporadisch gebruikt door directe omwonenden en landbouwers, en ook door fietsers en schoolgaande jeugd die de N136 wilden vermijden. Maar deze weg is uiterst ongeschikt voor drukker kruisend autoverkeer. Landbouwers kunnen nog aan hun weide via Breden Els (voor weiden op grondgebied Balen) of via Wezelhoevenweg (voor weiden op grondgebied Mol).

Meer info: verkeersdienst, 014 33 08 90, verkeersdienst@gemeentemol.be