Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur fier op dertiende plaats in beste gemeente van Vlaanderen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 7 december 2017

Van de meer dan 300 Vlaamse steden en gemeenten is Mol de dertiende beste gemeente om in te wonen. Dat blijkt uit het grootschalig onderzoek ‘Vijfsterrengemeente’ van Het Nieuwsblad. Een knap resultaat waar we als gemeentebestuur en Mollenaar absoluut fier op mogen zijn. Bekijk hier de resultaten van alle 20 tests.

Twee jaar lang nam Het Nieuwsblad alle Vlaamse gemeenten onder de loep. Iedere gemeente werd gequoteerd op twintig heel uiteenlopende onderwerpen, enerzijds rond leefbaarheid en anderzijds rond dienstverlening. Precies voor dat laatste is het gemeentebestuur rechtstreeks verantwoordelijk. De resultaten geven een globaal beeld van hoe de Vlaamse gemeenten het doen op minder dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Na twintig testen mag het West-Vlaamse Oostkamp (7,65 punten) zich de beste gemeente van Vlaanderen noemen. Hierna volgen Bornem (7,64 punten), Kalmthout (7,55 punten) en onze buurgemeente Lommel (7,54 punten).

 

Mol - Het grote eindrapport 2017

Met een eindscore van 7,35 op 10 kregen we van Het Nieuwsblad volgende beoordeling: “Goed gewerkt, burgemeester Rotthier. Wie een groene gemeente, met veel parken en bomen zoekt, is in Mol aan het juiste adres. Bovendien kunnen inwoners er op beide oren slapen, met uitstekende punten voor veiligheidsgevoel. Doe zo verder!”

 

VAKKEN PUNTEN KLASGEMIDDELDE
Openbaar vervoer 6,7 5,8
Sportinfrastructuur 7,9 7,3
Betaalbaar wonen 8 7,6
Rust 6,1 6,3
Buurtwinkels 6,7 6,1
Groen en gezond 8,3 6,6
Scholenaanbod 7,6 6,3
Veiligheidsgevoel 8,1 7,6
Ligging 5,9 6,3
Sociaal contact 6,3 6,3

 

Professioneler

“Dienstverlening is iets waar grotere steden en gemeenten traditioneel goed op scoren”, zegt Mattijs Ooms, als adjunct-chef regio van Het Nieuwsblad verantwoordelijk voor de coördinatie van de Gemeentetest. “Dat was heel duidelijk na de eerste tien testen rond de dienstverlening waarvoor het gemeentebestuur rechtstreeks verantwoordelijk is. Hoe groter de gemeente, hoe meer financiële middelen en hoe professioneler de gemeente gerund kan worden. Die grote gemeenten boeten omwille van hun omvang wel in als het aankomt op leefbaarheid. De Vlaming is op zoek naar een rustige, groene omgeving met veel sociaal contact waar hij zich veilig kan voelen. Daar scoren de meer landelijke gemeenten dan weer beter.”

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 60, communicatie@gemeentemol.be