Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler van 20 tot 24 november

dinsdag 14 november 2017

Met de campagne ‘Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler’ zetten we het werk van de recyclageparkwachters, chauffeurs en afvalophalers in de kijker. Wil jij een recyclageparkwachter of afvalophaler bedanken? Kleef dan een sticker op je afvalzak of –bak of schrijf een welgemeende, persoonlijke boodschap op een bedankkaartje. Je vindt de stickers en kaarten in de bibliotheek, aan de onthaalbalie in ’t Getouw en bij de recyclageparken. Aanvragen kan ook via de afvalinfolijn 014 56 27 75 of via afvalbeheer@iok.be. De stickers en kaarten zijn gratis.

In weer en wind zorgen recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat elk gezin op een efficiënte manier zijn afval kwijt kan. Toch krijgen recyclageparkwachters vaak te maken met verbale agressie. Ook voor de chauffeurs en afvalophalers zijn verkeersagressie, opgestoken middenvingers en wild voorbijrijdende chauffeurs, dagelijkse kost. Deze campagne nodigt uit om zowel de recyclageparkwachters als chauffeurs en afvalophalers hoffelijk en met respect te behandelen tijdens het uitoefenen van hun job.

Deze campagne is een initiatief van INTERAFVAL en VVSG, met ondersteuning van IOK Afvalbeheer en het gemeentebestuur.

Meer info: IOK Afvalbeheer, 014 56 27 75, afvalbeheer@iok.be