Naar inhoud
Gemeente Mol

Muurschilderingen als wegwijzers in fietstunnels Zuiderring

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 13 oktober 2017

Muurschilderingen loodsen fietsers binnenkort naar de juiste richting in de tunnels onder de Zuiderring. Leerlingen van Sint Lutgardis werkten passende ontwerpen uit met een knipoog naar de bestemming. Als de weersomstandigheden het toelaten, starten ze vanaf maandag 16 oktober met de schilderwerken. Om de werken uit te voeren, wordt een stelling geplaatst. Fietsers die de tunnels gebruiken, worden bij het inrijden ervan aangemaand hun snelheid aan te passen.

De stelling neemt ongeveer de helft van het fietspad in. Signalisatieborden zorgen ervoor dat fietsers de tunnel veilig kunnen gebruiken tijdens de schilderwerken. 

Ontwerp met knipoog naar de bestemming
De muurschilderingen ondersteunen de wegwijzers die nu al in de tunnels staan. Verschillende klasgroepen uit de richting ‘schilderwerk & decoratie’ van Sint Lutgardis, starten op maandag 16 oktober met het aanbrengen van de muurschilderingen onder begeleiding van Miguel Verstrael. Ze gebruiken hiervoor het ontwerp dat vorig schooljaar door het vijfde jaar gemaakt werd samen met hun vakleerkrachten. Ze realiseren drie schilderingen, één per rijrichting. De muren krijgen een knipoog naar de bestemming. Zo verwerken de studenten in de tekening richting Molderdijk een link naar het oud gemeentehuis en de kerk. In de richting van de Hofstraat zal je na realisatie een link zien naar het winkelcentrum en richting Balen wordt een link gemaakt met onze buurgemeente. 

Project van MUURKUUR
De schilderwerken in de fietstunnels passen in het project MUURKUUR. Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. Uiteraard behoudt de eigenaar van de muur alle inspraak over wat er op zijn muur komt: een schilderwerk, gedicht, tekst, graffiti, een installatie,… Voor elke muur zoeken we de kunstenaar die qua aanpak en visie ‘matcht’ met de muur. MUURKUUR past binnen het project M.art en is een initiatief van jeugdhuis Tydeeh en de jeugddienst.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be