Bladman zet vanaf maandag 16 oktober zijn bladkorven weer uit

woensdag 27 september 2017

Vanaf maandag 16 oktober plaatst Bladman zijn bladkorven weer in de straten. Hij start de week van 24 oktober met het ophalen van de bladeren. Dit jaar frissen we ons geheugen nog eens op zodat Bladman zijn werk goed kan blijven doen.

Sinds enkele jaren werken we met een objectief bladkorvenplan. Volgens dit plan krijgen straten met laanbomen hoger dan tien meter bladkorven. Tussen elke bladkorf zit een afstand van 50 meter. Bladman vind volgende aandachtspunten heel belangrijk:

Hoe kan jij Bladman helpen?

• Je verzamelt de afgevallen bladeren van de laanbomen in de bladkorf.
  • Bij een volle bladkorf leg je de overige bladeren op een hoopje ernaast. Maak geen nieuwe hoopjes tussen twee bladkorven in. Anders krijgt Bladman zijn weekronde niet tijdig afgewerkt.
  • Je gooit alleen bladeren in de bladkorf. Geen takken of ander afval, want dan gaat de bladmobiel stuk.
  • Je laat de bladkorven op hun vaste plaats staan. Om burenruzies te vermijden!

Wat vindt Bladman niet fijn?

• Extra zelfgemaakte bladkorven. Bladman heeft tijdens zijn weekronde jammer genoeg geen tijd om nog meer bladkorven leeg te maken. Anders blijven andere bladkorven in de kou staan.
  • Huis-, tuin- en keukenafval in de bladkorven. Daar wordt de bladmobiel ziek van.
  • Verplaatste bladkorven. Zo raakt Bladman helemaal de kluts kwijt.
  • Bladeren uit eigen tuin in de bladkorven, zo krijgt Bladman al zijn werk niet gedaan.

Duidelijk én praktisch
De regels zijn nodig om een tijdige en degelijke ophaling te garanderen. Bij elke overtreding kost het veel meer tijd om de bladkorven leeg te maken.

Linten rond de bomen
Om duidelijk aan te geven wanneer Bladman is langs geweest, vind je na elke lediging een gekleurd lint rond de bomen op het einde van jouw straat. Elke ophaling krijgt een andere kleur. Bladman plant 5 verschillende ophaalmomenten in. Op het einde van de herfst zie je dus 5 verschillende gekleurde linten hangen.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 37, milieudienst@gemeentemol.be