Naar inhoud
Gemeente Mol

Verwijderen verwaarloosde grafzerken op begraafplaats Achterbos

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 19 september 2017

Het gemeentebestuur start in de week van 18 september met het verwijderen van 38 grafzerken op de begraafplaats van Achterbos. Het gaat om oude, verwaarloosde zerken waarbij familie of nabestaanden niet reageerden op de aankondigingsborden die het gemeentebestuur gedurende een volledig jaar bij de graven plaatste. De stoffelijke resten van de overledenen worden niet verwijderd.

De begraafplaats van Achterbos geeft momenteel een trieste aanblik bij het binnenkomen. Daarom verwijdert het gemeentebestuur de verwaarloosde grafzerken. De overige zerken blijven onaangeroerd. Nadien leggen we op het middenplein grasmatten tussen de graven. De plaatsen waar we de grafzerken verwijderen, worden niet gebruikt voor nieuwe begravingen. 

Verwijderen zerken
Van 1 maart 2015 tot 1 maart 2016 plaatste het gemeentebestuur bij elk verwaarloosd graf een bordje met de vraag om de monumenten te herstellen. Vijftien van de 53 verwaarloosde grafzerken werden hersteld. De overige 38 worden nu verwijderd. Het gaat veelal over zerken die meer dan dertig jaar oud zijn.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be