Naar inhoud
Gemeente Mol

Kleinere papiercontainers voor bewoners appartementen of rijhuizen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 20 september 2017

Afgelopen week ontvingen onze inwoners een brief over de gele papiercontainers. De brief vermeldt duidelijk dat bewoners van appartementen en rijhuizen een kleine gele papiercontainer van 40 liter kunnen aanvragen. Ook mensen met een woning gelegen op 150 meter van de reguliere ophaalronde, kunnen deze kleinere container aanvragen. Alle andere inwoners ontvangen de standaardcontainer van 240 liter. Je vraagt de uitzondering zélf aan via het nummer 0800 97 687 voor 4 oktober. Dit najaar ontvangt elke inwoner een gele papiercontainer om papierafval te verzamelen.

IOK Afvalbeheer bekijkt bij elke aanvraag tot uitzondering of je aan de juiste voorwaarden voldoet. Bewoners van een appartement kunnen er ook voor kiezen een container te delen. Ze krijgen dan een grote container van 1.000 liter. De container zit op slot en heeft bovenaan een gleuf waardoor je papierafval deponeert. 

Standaard container 240 liter
Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft twee keer het volume van een gewone GFT-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand te verzamelen. Alleen voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleinere containers beschikbaar. Ook verenigingen en handelaars kunnen een gratis papiercontainer vragen van 240 of 1.000 liter aanvragen. Meer info over de voorwaarden voor de andere formaten, vind je in de bewonersbrief. 

Bewonersbrief
In de bewonersbrief die midden september in je brievenbus valt, staat duidelijk vermeld welke container je krijgt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om een ander formaat aan te vragen. In deze brief lees je ook dat je eventuele wijzigingen voor 4 oktober aanvraagt via het nummer 0800 97 687. Begin november ontvang je opnieuw een brief met daarin de datum waarop de container geleverd wordt. Ook handelaars in onze gemeente ontvangen brieven met de nodige informatie. 

Niets dan voordelen
De papiercontainer heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan buiten kan gestockeerd worden. Bovendien blijven de straten zo vrij van rondvliegend of nat papier en karton. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant rolt. Ook voor de ophalers betekent dit een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton op tijdens een ophaalronde. 

Enkel papierophaling met gele containers
Vanaf 1 januari 2018 kan je papier en karton enkel in de gele container meegeven met de maandelijkse huis-aan-huisinzameling. Neem je geen gele papiercontainer, dan je moet zelf papier en karton naar het containerpark brengen. 

Gratis nummer
Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 97 687 (op weekdagen tussen 8.30 en 18 uur, op zaterdag van 8.30 tot 12 uur). Ook op www.papiercontainer.be vind je heel wat informatie over de nieuwe containers voor papier en karton.

Meer info:
> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be
> IOK Afvalbeheer, 0800 97 687, www.papiercontainer.be