Naar inhoud
Gemeente Mol

Aanpassing openingstijden loketten station Mol vanaf maandag 2 oktober

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 25 september 2017

Vanaf maandag 2 oktober past NMBS de openingstijden van de loketten in het station Mol aan. Zo zal het loket tijdens het weekend en op feestdagen voortaan open zijn van 7.45 tot 15.10 uur, en niet langer van 6 tot 20.30 uur. Tijdens de week wijzigt er niets, het loket blijft beschikbaar van 5.45 tot 20 uur. De nieuwe openingstijden werden vanaf begin september geafficheerd in het station. Alle info vind je op www.nmbs.be.

NMBS past de openingstijden van het loket in station Mol aan omdat ze vaststelt dat reizigers steeds meer de automaten en digitale verkoopkanalen (internet en mobiele applicatie) gebruikten om een treinbiljet te kopen en steeds minder het stationsloket. Het lage aantal transacties aan het loket vertaalde zich tijdens de periode die nu wordt geschrapt in een ‘inactiviteitsgraad’ van de loketbediende van meer dan 65 procent.

 

Automaat en digitale verkoopkanalen

Buiten en tijdens de openingsuren van het loket kunnen reizigers de automaat en de digitale verkoopkanalen gebruiken voor de aankoop van hun treinticket. Deze zijn 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur beschikbaar en erg gebruiksvriendelijk. De automaten accepteren bank- en kredietkaarten en cash in munten tot 35 euro. Bijna alle producten van NMBS zijn beschikbaar aan de automaten, ook treinabonnementen kan je verlengen aan de automaten.

 

Begeleiding gebruik automaat

Om de reizigers bij de aanpassing van de openingstijden maximaal te begeleiden, is een verkoopbediende heel de maand september bij de automaat beschikbaar om de klanten die hiermee niet vertrouwd zijn, te helpen. NMBS is bereid om op vraag van senioren- en andere geïnteresseerde verenigingen een infosessie te organiseren over het gebruik van de automaat. Op de website van NMBS vind je instructiefilmpjes over het gebruik van de automaten.

 

Uitbreiding treinaanbod vanaf 10 december

De aanpassing van de openingstijden van het loket heeft geen impact op het treinaanbod vanuit station Mol. Met het nieuwe vervoersplan vanaf 10 december 2017 wordt het treinaanbod vanuit station Mol nog verder uitgebreid:

  • Reizigers uit Mol krijgen op weekdagen ’s avonds een extra piekuurtrein van Brussel-Zuid naar Mol, zodat er voortaan ’s ochtends twee piekuurtreinen van Mol naar de Brusselse Noord-Zuidverbinding rijden en ’s avonds twee terug.
  • Op zaterdag zal er ook elk uur een trein rijden tussen Mol en Hasselt.
  • En op zondagavond vertrekt er vanuit Mol een extra studententrein naar Mechelen, Leuven en Heverlee.

 

Openingstijden wachtzaal

De openingstijden van de wachtzaal in station Mol blijven ongewijzigd. Zo kunnen reizigers in alle comfort de faciliteiten van het station blijven gebruiken zoals nu het geval is.

Meer info: NMBS klantendienst, 02 528 28 28 (7 dagen op 7 van 7 tot 21.30 uur), www.nmbs.be