Naar inhoud
Gemeente Mol

Infosessie ‘Mol, Balen en Dessel stoppen met roken’

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 12 september 2017

Op maandag 11 september zetten onze rokende inwoners de eerste stap richting een rookvrij leven. De infosessie, gegeven door tabacologe Els Bosch, was een groot succes. In een rookstopprogramma van acht sessies maken de Molse rokers komaf met hun verslaving. Later in de week vinden ook de infosessies in Balen en Dessel plaats.

De geïnteresseerden kwamen te weten wat voor hen de mogelijkheden zijn. Ze kunnen het programma helemaal op hun noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Kostprijs voor programma
Voor een volledig rookstopprogramma van 8 infosessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro.

Op eigen tempo
Meedoen met de sessies wilt niet zeggen dat je op de eerste sessie al moet stoppen met roken. Tijdens de sessies is het de bedoeling om op eigen tempo te stoppen met roken. De verslaving is niet voor iedereen even ernstig. Uiteindelijk is een volledige stop wel de bedoeling, maar als je wil mag je in het begin ook minderen.

Elkaar steunen
Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je best wel steun gebruiken. In de Facebook-groep van de deelnemers help je elkaar door die moeilijke fase. Als je kiest voor een sessie in groep vertel je op die momenten ook over je moeilijkheden en je frustratie.

Hulpmiddelen
Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette, … volgens de tabacologe zijn er tal van manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Wanneer?
De acht groepsessies vinden telkens plaats op maandagvoormiddag en dinsdagavond. Je beslist zelf wanneer voor jou het best uitkomt.

Maandag van 9-10.30 of van 10.30-12 uur Dinsdag van 18.30-20 of van 20-21.30 uur
25 september 26 september
2 oktober 3 oktober
9 oktober 10 oktober
16 oktober 17 oktober
23 oktober 24 oktober
6 november 7 november
27 november 28 november
18 december 19 december

Aan de hand van het aantal inschrijvingen kunnen extra dagen toegevoegd worden. Je kiest per week welke sessies het best uitkomen.

Extra infosessies
Heb je deze infosessie gemist? In Balen en Dessel krijg je ook alle informatie op volgende infosessies:

  • Balen: Dinsdag 12 september, 20 uur in vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1
  • Dessel: Donderdag 14 september 2017, 19.30 uur in de refter van gemeentelijke basisschool De Kangoeroe, Lorzestraat 37

Inschrijven voor het programma doe je op www.gemeentemol.be/stoppenmetroken

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be