Naar inhoud
Gemeente Mol

Boek ‘Vliegtuigcrashes in Mol tijdens WO II’ nu te koop!

boek vliegtuigcrashes
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 6 september 2017

Op 5 september verscheen het boek ‘Vliegtuigcrashes in Mol tijdens WO II. Molse oorlogsslachtoffers door geweld uit de lucht’, deel 1. Het boek, uitgegeven door de Verbroedering Vaderlandslievende Groeperingen (VVG) Mol, telt meer dan 100 bladzijden, is gerealiseerd in vierkleurendruk en ruim geïllustreerd met foto’s en documenten. Voor 15 euro koop je al een exemplaar in de Kamer voor Heemkunde in ’t Getouw (2de verdieping), Molenhoekstraat 2, en in Perswinkel ’t Pleintje, Ginderbroek 18.

De research voor dit boek ging veel verder dan de gemeentegrenzen. De VVG-redactie leverde samen met hoofdredacteur François Van Baelen een mooi naslagwerk af dat boeit en verrijkend is. Het bevat twee grote delen:

 

  • Wim Govers verzamelde getuigenverhalen over vliegtuigcrashes die plaatsvonden aan Sas VI, de Kievitstraat in Millegem en aan Wezel-Statie. In de volgende editie laat Wim nog meer getuigen aan het woord over andere neergestorte vliegtuigen.
  • Dries Majewski trok zich het lot aan van de burgerslachtoffers met een duidelijke link naar onze gemeente. Hij brengt de verhalen, de getuigenissen en de feiten van hen die – totaal onschuldig – gevallen zijn door het geweld uit de lucht. Het geeft een idee van wat de verschrikking-vanuit-de-lucht betekende, hoe gezinnen uit mekaar gerukt werden en wat de gevolgen waren voor hen die ermee in aanraking kwamen.

Meer info: VVG, 014 31 15 51, fvandenbergh@telenet.be