Naar inhoud
Gemeente Mol

Een gratis gele papiercontainer voor ieder gezin vanaf dit najaar

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 1 september 2017

Vanaf midden oktober tot midden november ontvangt elk gezin in onze gemeente een gratis gele papiercontainer. Vanaf woensdag 6 september staat er een infostand over de containers aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw. Op de dinsdagmarkt van 26 september kan je met vragen terecht aan een infostand van IOK. Half september ontvangen inwoners en handelaars een persoonlijke brief en een folder met informatie over de nieuwe container.

Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft twee keer het volume van een gewone GFT-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Alleen voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Verenigingen en handelaars kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1.000 liter. Meer info over de voorwaarden voor de andere formaten, vind je in de bewonersbrief.

Bewonersbrief
In de bewonersbrief die midden september in je brievenbus valt, staat duidelijk vermeld welke container je krijgt. Je leest ook aan welke voorwaarden je moet voldoen om een ander formaat aan te vragen. Begin november ontvang je opnieuw een brief met daarin de datum waarop de container geleverd wordt. Ook handelaars in onze gemeente ontvangen brieven met de nodige informatie.

Niets dan voordelen
De papiercontainer heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan buiten kan gestockeerd worden. Bovendien blijven de straten zo vrij van rondvliegend of nat papier en karton. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant rolt. Ook voor de ophalers betekent dit een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens een ophaalronde.

Enkel papierophaling met gele containers
Vanaf 1 januari 2018 kan je papier en karton enkel in de gele container meegeven met de maandelijkse huis-aan-huisinzameling. Neem je geen gele papiercontainer, dan je moet zelf papier en karton naar het containerpark brengen.

Gratis nummer
Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 97 687 (op weekdagen tussen 8.30 en 18 uur, op zaterdag van 8.30 tot 12 uur). Ook op www.papiercontainer.be vind je heel wat informatie over de nieuwe containers voor papier en karton.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol