Naar inhoud
Gemeente Mol

Acht extra opvangplaatsen voor vluchtelingen in Mol

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 16 september 2015

Onze gemeente voorziet acht bijkomende opvangplaatsen voor vluchtelingen. Op zeer korte termijn zijn er alvast vier extra plaatsen beschikbaar. Voor de overige vier zoekt het OCMW nog beschikbare panden. Als de uitbreiding een feit is, komen we op een totaal van 40 opvangplaatsen. Met deze uitbreiding spelen we in op de nood aan opvangplaatsen door de internationale vluchtelingencrisis.

Onze gemeente telt op dit ogenblik 32 opvangplaatsen voor vluchtelingen. Om bij te dragen aan een menswaardige opvang voor de vluchtelingen die asiel aanvragen in ons land, voorzien we een uitbreiding van acht plaatsen. Het OCMW vond al één bijkomende woning en kan dus op zeer korte termijn vier nieuwe vluchtelingen opvangen. Voor de vier overige plaatsen zoeken we nog geschikte woningen of appartementen.

 

Individuele opvang

De 40 opvangplaatsen in onze gemeente zijn opvangplaatsen voor individuele asielzoekers. Het kan gaan om gezinnen maar ook om alleenstaande asielzoekers. We vangen hen op tijdens hun asielprocedure. Grootschalige opvangcentra zijn er niet in onze gemeente.

 

Woning of appartement te huur? Laat het weten

Op dit moment zoekt het OCMW nog één of meerdere huizen of appartementen om vier bijkomende opvangplaatsen te voorzien. Heb je een betaalbare woning die je hiervoor wil verhuren aan het OCMW? Neem dan contact op met het OCMW: sociale dienst, 014 33 15 11 of sociale.dienst@ocmwmol.be. Het OCMW bekijkt of de woning geschikt is en maakt met jou de nodige afspraken.

 

Je steentje bijdragen? Dat kan

Wie zin heeft om anderstalige nieuwkomers – waaronder ook vluchtelingen – wegwijs te maken in onze gemeente kan aan de slag als vrijwilliger in de projecten Babbelkousje, Moeder-Taal of Praatpunt. Je neemt hiervoor contact op met de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 16 of samenlevingsopbouw@dsomol.be.

 

Inwoners die graag een gift doen, kledij of voedsel willen schenken, kunnen terecht bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen via www.vluchtelingenwerk.be of 02 225 44 00.

Meer info: OCMW, sociale dienst, 014 33 15 11, sociale.dienst@ocmwmol.be