‘Zwerfbib’ voorziet treinreizigers van het nodige leesvoer

woensdag 1 oktober 2014

De bibliotheek lanceerde op woensdag 1 oktober een zogeheten ‘zwerfbib’. Zo vinden treinreizigers in de stationshal een grote kast met een honderdtal romans. Elke treinreiziger is vrij om - zonder verdere registratie of kosten – een boek te nemen en het te lezen op de trein. Eens uitgelezen plaatst hij of zij het boek terug zodat het opnieuw beschikbaar is voor andere reizigers. De zwerfbib werkt volledig op basis van vertrouwen.

Een uurtje of meer op de trein. Bestaat er een beter moment om in een spannend of ontroerend verhaal te duiken? Neen, maar dan moet je er wel aan denken om een boek mee te nemen, al dan niet ontleend in de bib. Met de zwerfbib geeft de bib elke treinreiziger die in Mol opstapt, de mogelijkheid om op de trein te genieten van een goed boek.

100 actuele romans

Zo telt de zwerfbib een totaal van 100 romans, waaronder ook actuele boeken van schrijvers zoals Pieter Aspe, Kristien Hemmerechts, Hakan Nesser, Peter Terrin, Tom Lanoye,… De boeken krijgen stickers zodat ze duidelijk identificeerbaar zijn als boek van de zwerfbib. De bibliotheek volgt de werking van de zwerfbib nauwgezet op en vult aan wanneer nodig.

Uitgelezen?

Je moet het boek uiteraard niet tijdens één treinreis uitlezen. Je mag het gerust nadien meenemen naar huis. Als het uitgelezen is, plaats je het terug in de zwerfbib of breng je het binnen in de bibliotheek in ’t Getouw.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be