Naar inhoud
Gemeente Mol

Dag van de menstruatie: site Huis van het Kind informeert ouders en leerkrachten

Knipsel
vrijdag 26 mei 2023

Naar aanleiding van ‘De dag van de Menstruatie’ op zondag 28 mei, zorgt Huis van het kind Baldemore voor een infopagina op haar eigen www.huisvanhetkindbaldemore.be. Wat is de bedoeling? Ouders en leerkrachten informeren: hoe ga je het gesprek aan met jongeren, hoe doorbreek je taboes, waar kan je infopakketten uitlenen,…? Uiteraard verwijzen we voor feitelijke info over menstruatie en puberteit door naar de juiste plekken. Daarnaast ging onze gemeente het gesprek aan met jongeren over menstruatie-armoede.

Met jongeren het gesprek aangaan rond menstruatie en taboedoorbrekend werken, is niet eenvoudig. Huis van het Kind helpt je op weg. Op www.huisvanhetkindregiomol.be/de-menstruatie vind je handige informatie en een doorverwijzing naar websites met specifieke info.

Menstruatie-armoede op de agenda

De afgelopen maanden organiseerde de sociale dienst focusgroepgesprekken met jongeren over menstruatie-armoede. Daaruit blijkt dat ook in onze gemeente niet iedereen toegang heeft tot menstruatie-producten. Door te luisteren naar de jongeren, kennen we hun noden en gaan we verder in gesprek met de scholen, welzijnsorganisaties en het beleid om dit onder de aandacht te brengen en concrete acties uit te werken.

Meer info: Huis van het Kind Baldemore, 014 33 15 81, huisvanhetkind@gemeentemol.be