Naar inhoud
Gemeente Mol

Expo ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ wegens succes verlengd tot 11 juni

Bekijk ook

  • www.jakobsmits.be
vrijdag 17 maart 2023

Wegens groot succes wordt de tentoonstelling ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ verlengd. Nog tot en met zondag 11 juni, en niet tot zondag 30 april zoals eerder aangekondigd, kan je genieten van de werken van Jakob Smits en Alexis Destoop in het unieke kader van ontmoetingscentrum Tabloo (Gravenstraat 3, Dessel). Op aanvraag kan je met jouw vereniging de expo bezoeken met een gids. Stuur een mailtje naar jakobsmits@gemeentemol.be. Ontdek ook tal van randactiviteiten gerelateerd aan de expo via www.jakobsmits.be. Met Pinksteren (zondag 28 mei) is de expo uitzonderlijk gesloten.

Jakob Smits had als kunstenaar de vinger aan de pols van zijn tijd. Hij zag het landschap veranderen en maakte zich weleens druk over wat verloren ging. Toch begreep hij dat vernieuwing nodig was, en onafwendbaar. Het landschap was meer dan een mooi plaatje voor Smits. Het stond voor verbondenheid van de mens met de wereld, voor het leven zelf. Ook moderniteit kreeg daarin een plaats.

Naast werk van Jakob Smits tonen we in de expo een prachtige fotoreeks van Alexis Destoop. Op uitnodiging van Z33 en Niras bezocht Destoop in 2017 en 2019 de onderzoeks- en bergingssites van Mol en Dessel. Bij zijn bezoek raakte hij gefascineerd door de fysieke omgeving en de impact die de nucleaire afvalberging heeft op het landschap. De foto’s die hij presenteert in het kader van de tentoonstelling ‘Landschap in verandering’ stellen een hedendaags contrapunt aan het werk van Jakob Smits.

 

Randactiviteiten

Ook deze randactiviteiten vinden plaats in en rond Ontmoetingscentrum Tabloo:

UiTPAS-activiteit

Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Dat betekent dat je met je UiTPAS een punt kan sparen als je deelneemt. Heb je nog geen UiTPAS? Neem dan zeker een kijkje op www.gemeentemol.be/uitpas voor meer info!

 

Meer info: Jakob Smitsmuseum, jakobsmits@gemeentemol.be