Naar inhoud
Gemeente Mol

UiTPAS-workshops voor verenigingen: nieuwe data in april en mei. Schrijf in!

donderdag 23 februari 2023

Dit voorjaar organiseert het gemeentebestuur workshops voor verenigingen en organisatoren die starten met de UiTPAS. Om alle verenigingen de kans te geven langs te komen, voegden we nieuwe data in april en mei toe. Schrijf je dus zeker in. Om alles vlot te laten verlopen, kan je maximaal 3 data doorgeven en maximaal met 3 personen per vereniging langskomen. Je hoeft geen administratie meer voor te bereiden. We overlopen alles tijdens de workshop.

Sinds 1 januari maakt het gemeentebestuur deel uit van de UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. De gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen. Omdat dit een grote impact heeft op de werking van verenigingen, informeren we hen zo goed mogelijk. Eerder organiseerden we een algemene infosessie, nu staan praktische workshops op het programma.

Inhoud workshops

De workshops gaan door in kleine groepjes op maat van de vereniging. We gaan dieper in op de praktische kant van de zaak:

  • We lichten toe hoe verenigingen hun bezoekers en leden punten laten sparen op hun activiteiten en hoe ze korting kunnen toekennen.
  • We herhalen de werking van de gemeentelijke Evenementenkluis en gaan dieper in op een aantal wijzigingen.
  • We voorzien ruimte voor vragen.

Alle administratie die je hiervoor nodig hebt, brengen we tijdens de workshop in orde.

Start op 1 januari, 2023 als overgangsjaar

Sinds 1 januari werken we in onze gemeente met de UiTPAS. Concreet betekent dit dat:

  • je sindsdien géén vrijetijdscheques meer kan kopen.
  • je sindsdien een UiTPAS kan kopen of afhalen aan onze balies.
  • je sindsdien punten kan sparen en korting kan krijgen op onze gemeentelijke activiteiten.

Onze verenigingen stappen gefaseerd in in het UiTPAS-verhaal. 2023 is een overgangsjaar voor hen.

Wat is UiTPAS?

De UiTPAS is een ‘klantenkaart voor vrije tijd’, een spaar- en beloningsprogramma waarbij iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten punten kan sparen. Die punten ruil je achteraf voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,…

Doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen maar 20% van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Waarom UiTPAS voor verenigingen?

Onze verenigingen dragen enorm bij tot het grote vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Hun aanbod kan dus zeker niet ontbreken in het UiTPAS-aanbod!

Meer info: werkgroep UiTPAS, uitpas@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/uitpas