Naar inhoud
Gemeente Mol

Expo ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ vanaf 5 februari in Tabloo

2912 Expo Landschap  - Jakob Smits

Bekijk ook

maandag 30 januari 2023

Nu het Jakob Smitsmuseum verbouwd wordt, gaat Jakob buiten de muren. Kom zeker kijken naar de expo ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ in ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3 in Dessel. Van zondag 5 februari tot en met zondag 30 april ben je welkom op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 17 uur. Een ticket kost 5 euro, -25 jaar (gratis), +65-jaar (4 euro). Kies je voor een combiticket (Smits + Tabloo) dan betaal je 10 euro. Bij deze expo horen ook enkele randactiviteiten. Ontdek ze op www.jakobsmits.be.

Al werd hij in de pers vaak ‘de kluizenaar van Achterbos’ genoemd, Jakob Smits had wel degelijk de vinger aan de pols van zijn tijd. Hij zag het landschap veranderen, ook in de ‘afgelegen’ Kempen. Hij maakte zich wel eens druk over wat verloren ging, maar begreep ook dat vernieuwing nodig was en onafwendbaar. Het landschap was voor hem veel meer dan een mooi plaatje. Het landschap stond voor de verbondenheid van de mens met de wereld, voor het leven zelf. Ook de moderniteit kreeg daarin geleidelijk een plaats.

Randactiviteiten in Tabloo

Naar goede gewoonte organiseren we ook bij deze tentoonstelling enkele randactiviteiten. Deze vinden plaats in en rond Ontmoetingscentrum Tabloo:

> Natuurdocumentaire Frans Verhoeven, 22 maart, 20.15 uur

> Boekvoorstelling Koning in de Kempen, 2 april, 15 uur

> Erfgoeddag LandschAAp in verandering in samenwerking met Kemp vzw, 23 april, van 10 tot 17 uur

> De landschappen van Smits – doorlopende wandelroute

> Rondleidingen met gids op aanvraag

UiTPAS-activiteit

Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Dat betekent dat je met je UiTPAS een punt kan sparen als je deelneemt. Heb je nog geen UiTPAS? Neem dan zeker een kijkje op www.gemeentemol.be/uitpas voor meer info!

Meer info: Jakob Smitsmuseum, jakobsmits@gemeentemol.be, www.jakobsmits.be