Vernieuwing fietspaden Sint-Theresiastraat: stand van zaken

2903 Eénrichtingsverkeer Sint-Theresiastraat
donderdag 19 januari 2023

Vanaf woensdag 25 januari start de aannemer met de tweede fase van de werken in de Sint-Theresiastraat. Vanaf dan worden de fietspaden vernieuwd aan de oneven zijde, kant Rollekens. Tot dan werkt de aannemer nog verder aan de even kant. Die werken hadden afgerond moeten zijn vóór het bouwverlof, maar door de vriestemperaturen half december en de regen in januari is dat niet gelukt. Opgelet: tijdens de tweede fase van de werken wordt de Sint-Theresiastraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

In tegenstelling tot de eerste fase is éénrichtingsverkeer over één rijstrook in de tweede fase niet mogelijk. Er blijft door de nieuwe situatie onvoldoende ruimte over voor de kraan om veilig te manoeuvreren en draaien in combinatie met passerende auto’s. Dit betekent dat de Sint-Theresiastraat voor doorgaand verkeer volledig wordt afgesloten. Alleen bewoners mogen tijdens de tweede fase nog de straat in. De omleiding voor doorgaand verkeer loopt via de Rollekens. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken eind maart afgerond.

Meer info: openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken@gemeentemol.be