Huiskamers gezocht voor huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Schrijf nu in!

dinsdag 17 januari 2023

Hou je van muziek, woord, dans, theater, comedy,…? Heb je altijd al eens een optreden live willen meemaken vanuit je zetel? Stel dan je huiskamer/tuin open voor Gluren bij de Buren! Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin. Zin om voor een prettig onthaal te zorgen voor artiest en toeschouwers? Maak een keuze uit deze artiesten en schrijf je in voor maandag 6 februari 2023. Gluren bij de Buren vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 21 mei.

Als gastgezin kies je zelf hoeveel toeschouwers je wenst te ontvangen. Daarna verlopen de inschrijvingen voor het publiek via de organiserende cultuurdiensten waaronder Cultuurcentrum Mol. Natuurlijk mag je zelf ook vrienden en kennissen uitnodigen (tot de helft van het aantal toeschouwers dat in je huiskamer of tuin past). De toegang is gratis. Wel geldt de afspraak dat de artiest na het optreden mag rondgaan bij de toeschouwers voor een vrije bijdrage ‘in de klak’.

Gluren bij de Buren is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Laakdal, Lommel, Retie en onze gemeente. Meer dan 50 artiesten schreven in om op te treden. Nieuwsgierig naar welke artiesten deelnemen? Ontdek het hier!

Meer info: Cultuurcentrum Mol, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be