30e ‘Molse Tijdingen’ met extra fotoalbum vanaf 26 november te koop, ook online!

0510 Molse Tijdingen
donderdag 24 november 2022

De 30e editie van ‘Molse Tijdingen 2022’ met extra fotoalbum is vanaf zaterdag 26 november te koop. Het boek kost 20 euro en is onder andere verkrijgbaar bij de dienst erfgoed, dienst toerisme, onthaal- en informatiebalie in ’t Getouw en balie Ten Hove. Nieuw vanaf dit jaar is dat je het ook online kan kopen in onze webshop! Voor 6 euro extra wordt het boek zelfs naar je thuis opgestuurd. Ruim 250 bladzijden, rijk geïllustreerd in woord en beeld, neemt Molse Tijdingen je mee in de onze geschiedenis. Een mooi cadeau voor het eindejaar!

De auteurs van ‘Molse Tijdingen’ haalden alles uit de kast om ook van deze 30e editie een boeiend exemplaar te maken. Kom meer te weten over:

• Hoe verging het Mol onder het Franse bewind? (1794 tot 1815)
  • Gompel en Wezel – Oude Karolingische domeinhoeven?
  • Het 19de-eeuwse leven in Mol volgens de verhalende literatuur
  • Alfons Boeykens – Over de Rozenberg, de lichtstoet en muziek
  • Boekenbeurs 1946 – Met de stoomtrein van Mol naar Antwerpen en terug
  • Frans Van Deursen vertelt
  • … en nog veel meer

Gratis extra fotoboekje ‘Molse zichten omstreeks 1895’

Koop je een exemplaar van ‘Molse Tijdingen 2022’, dan krijg er gratis een boekje bovenop met foto’s van Molse zichten omstreeks 1895 gemaakt door Georges Cools. Cools was destijds waarschijnlijk de eerste Mollenaar met een fototoestel. Elke foto in deze editie wordt uitgebreid besproken.

Verkooppunten

Het boek is vanaf zaterdag 26 november verkrijgbaar bij:

• Dienst erfgoed, 2e verdieping, ’t Getouw, Molenhoekstraat 2
  • Onthaal- en informatiebalie ’t Getouw, Molenhoekstraat 2
  • Balie Ten Hove, Jakob Smitslaan 28
  • Dienst toerisme, Markt 24
  • Standaard boekhandel, Statiestraat 39A
  • Perswinkel ’t Pleintje, Ginderbroek 18
  • Dagbladhandel Pinokkio, Postelarenweg 4
  • Dagbladhandel Milo-Press, Bronstraat 1

Ook online!

Vanaf dit jaar kan je het boek ook online kopen via onze webshop. Bij je bestelling kan je kiezen uit:

• het boek zonder levering. Je betaalt online 20 euro en haalt het boek zelf op bij de dienst erfgoed of aan de onthaal- en informatiebalie van ’t Getouw.

Opgelet: bij een online bestelling moet je altijd adresgegevens invoeren. Dit betekent niet dat het boek opgestuurd wordt. Als je kiest voor het boek zonder levering, moet je het sowieso zelf ophalen.

• het boek mét levering. Je betaalt online 26 euro en het boek wordt naar je thuis opgestuurd.

Besteld boek afhalen

Wie eerder al een boek bestelde aan voordeeltarief (18 euro), kan dit vanaf 29 november afhalen tijdens de openingsuren

• op de dienst erfgoed in ’t Getouw, 2de verdieping, Molenhoekstraat 2
  • aan de onthaal- en informatiebalie van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Meer info: dienst erfgoed, 014 33 09 71, archief@gemeentemol.be